Львівська обласна бібліотека для дітей отримала престижну міжнародну премію

Львівська обласна бібліотека для дітей отримала престижну міжнародну премію

Бібліотеці нададуть сертифікат та трофей, а також 1,5 тис. доларів

Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге потрапила у список переможців престижної міжнародної премії — EIFL. Бібліотеку відзначили за проєкт “П’ята стихія“, створений для допомоги дітям та підліткам, які постраждали від війни, повідомили на офіційному сайті премії у середу, 24 січня.

Львівська обласна бібліотека для дітей стала однією з чотирьох бібліотек-переможниць міжнародної премії EIFL. Після перемоги, заклад отримає сертифікат та трофей, а також 1,5 тис. доларів. Бібліотеку нагородили за організований її працівниками проєкт “П’ята стихія“. Це серія навчально-розважальних тренінгів, створених, щоб допомагати дітям з родин ВПО. В межах програми дітей навчають інформаційній грамотності та критичному мисленню, і поєднують цікаві інтерактивні заняття з наданням психологічної підтримки.

“Особлива цінність нашого проєкту полягає в тому, що окрім медіаграмотності та інформаційної безпеки, діти навчаються навичок психологічної безпеки. Методики бібліотерапії сприяють формуванню у дітей та підлітків стійкості до інформаційного стресу”,розповіла директорка бібліотеки Ольга Конасова.

До того ж тренінги “П’ятого елементу“ сприяють інтеграції дітей внутрішньо переміщених осіб в нове середовище. Вони допомагають дітям не бути ізольованими від цифрового простору та знаходити друзів серед нових однокласників.

Із заснування програми у серпні 2022 року до травня 2023 у програмі взяли участь майже 700 дітей. Всі вони пройшли понад 130 тренінгів у бібліотеці. До слова, Львівську обласну бібліотеку для дітей вже відзначали премією EIFL у 2015 році. Тоді заклад отримав її за свою навчально-ігрову бібліотечну програму “Літерландія“.

Довідково: EIFL (Електронна інформація для бібліотек) — це некомерційна організація, яка працює з бібліотеками країн з перехідною економікою та країн, що розвиваються, щоб забезпечити доступ населення до знань. Щороку, починаючи з 2011, організація нагороджує бібліотеки, які впроваджують проєкти для покращення життя своїх громад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності