• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський ветеран з протезами обидвох ніг вирушив на передову передати 28 бригаді генератор

Львівський ветеран з протезами обидвох ніг вирушив на передову передати 28 бригаді генератор

Волонтер зі Львова із ампутаціми обидвох ніг передав генератор на передову (59)

Петро Буряк — військовослужбовець, який після поранення відкрив благодійний фонд і відтоді займається волонтерством

Петро Буряк, військовослужбовець та волонтер зі Львова, який втратив на війні обидві ноги, вирушив на передову для того, щоб передати військовим із 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу потужний електрогенератор. Про це повідомив у середу, 24 квітня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Волонтерством Петро Буряк займається відтоді, як пройшов реабілітацію.

Як йдеться в повідомленні, генератор потрібен для порятунку військових, які перебувають на лінії фронту: “Пристрій дозволить “заживити” обладнання, щоб рятувати життя наших хлопців та дівчат у стабілізаційному пункті поблизу нульових позицій,” — зазначив Максим Козицький.

LVIV.MEDIA раніше писав історію Петра Буряка, який на війні втратив дві ноги, пройшов реабілітацію, а зараз уже на протезах продовжує допомагати бійцям на фронті і навіть водить машину без спеціальних пристосувань.

Петро Буряк був сапером 24 ОМБр і підірвався на міні, виконуючи бойове завдання. Внаслідок поранення пережив 5 клінічних смертей. Займатися волонтерством почав ще під час проходження реабілітації у львівському центрі Superhumans. Тоді військовослужбовець відкрив свій благодійний фонд і почав допомагати війську вже в тилу. Загалом за рік волонтерства Петру Буряку вдалося доставити на фронт 17 машин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності