У Львові на перетині вулиць облаштували перше смартперехрестя

Фото з перехрестя вулиць Пасічна - Пирогівка

Система дозволяє зменшити черги та затримки на дорогах

На перехресті вулиць Пасічна та Пирогівка у Львові вперше встановили систему, яка автоматично аналізуватиме ситуацію на дорогах та регулюватиме рух автомобілів. Система дозволяє зменшити черги та затримки на дорозі до 85%, повідомили у пресслужбі ЛКП “Львівавтодор“ у вівторок, 23 квітня.

Система підлаштовує сигнали світлофора під рух транспорту

Першим “розумним“ стало перехрестя вулиць Пасічна та Пирогівка. На ньому фахівці Львівавтодору встановили сучасний дорожній контролер та відеодетектори. За допомогою них система смартперехрестя збирає інформацію про рух на кожній смузі дороги — аналізує інтенсивність, дистанцію між автомобілями та затримки в русі, — після чого підлаштовує сигнали світлофора під ситуацію на дорозі. Таким чином вона дозволяє звести до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора.

“Перед запуском цього режиму регулювання ми проводили транспортне мікроскопічне моделювання. За його результатами, середні черги та затримки на двох проблемних напрямках (лівий поворот з вул. Пасічна на вул. Пирогівка та напрямок з вул. Пирогівка) зменшуються на 85% і 75% відповідно. Це дає можливість альтернативного шляху для автомобілів, які мають намір рухатись на виїзд з міста”, — розповів директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

Нагадаємо, у лютому на дорогах Львівщини встановили ще дві камери відеофіксації. Також паркування ще на чотирьох вулицях Львова стало платним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності