Львів підписав угоду про побратимство з бельгійським Мехеленом

Мери Львова та Мехелена підписали угоду про співпрацю.

Бельгійці допоможуть львів’янам реалізувати соціальний проєкт

Бельгійський Мехелен офіційно став містом-побратимом Львова. У суботу, 20 квітня, у міській ратуші Мехелена мер Львова Андрій Садовий та очільник Мехелена Барт Сомерс підписали угоду про співпрацю, повідомила Львівська міська рада.

Мехелен допоможе жертвам російської агресії

Попереду в обох сторін реалізація вкрай важливого спільного проєкту у Львові, що допоможе українцям, які зазнали тортур на війні. “Тричі на тиждень до Львова прибуває потяг із жертвами війни. Ми не можемо просто стояти осторонь, ми повинні допомагати, де можемо. Цього тижня мали честь приймати в нашому місті делегацію зі Львова. Ми офіційно підписали документ про співпрацю між Мехеленом і Львовом. Це довгострокова дружба. Це обов’язок всіляко підтримувати наших друзів зі Львова”, — зауважив Барт Сомерс, мер Мехелена.

Барт Сомерс відвідував Львів перед початком повномасштабної війни, а також безпосередньо під час війни. За словами Садового, завдяки підтримці мера Мехелена уряд Фландрії прийняв рішення виділити 1,5 мільйона євро на будівництво у Львові Центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Сьогодні триває реконструкція приміщення, де вже цього року запрацює новий реабілітаційний центр.

До слова, Мехелен став 23 містом-побратимом Львова. А загалом містами-побратимами Львова станом на зараз є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац та Мехелен.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності