• Головна
  • Новини Львова
  • Лікарня львівського медуніверситету отримуватиме фінансування за надання медпослуг — рішення уряду

Лікарня львівського медуніверситету отримуватиме фінансування за надання медпослуг — рішення уряду

Лікарня львівського медуніверситету отримуватиме фінансування за надання медпослуг — рішення уряду

Також фінансуватимуть згідно з рішенням уряду й університетську лікарню одного з київських медичних вишів

Університетська лікарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького зможе отримати фінансування в рамках програми медичних гарантій. Таке рішення ухвалив уряд, повідомили 16 квітня на сторінці Міністерства охорони здоров’я України.

Уряд ухвалив рішення, яке дозволяє університетським лікарням Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика (Київ) отримувати фінансування за надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, повідомили у МОЗ.

“Створення потужних університетських лікарень є одним з ключових кроків до покращення якості як медичної освіти в Україні, так і медичної допомоги загалом. Це про створення сучасної якісної медицини в нашій країні. Прийняте урядом рішення дозволяє першим двом університетським лікарням працювати за програмою медичних гарантій, а отже сформувати стійку фінансову базу для забезпечення якісної меддопомоги та підготовки висококваліфікованих медичних фахівців. Кожен студент, інтерн та медик зможе вдосконалювати свої професійні навички на практиці, а пацієнти — отримувати ефективне лікування”, — зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначають, що продовжують працювати над створенням нового навчально-дослідного лікувального простору — університетських лікарень.

Університетська лікарня

“Університетська лікарня має стати потужним, багатопрофільним закладом охорони здоров’я, який забезпечує інтеграцію медичної практики, освіти й науки під час підготовки майбутніх медичних фахівців, а також їх постійний доступ до практичної медицини для опанування максимального обсягу клінічних навичок та вмінь. Планується, що до роботи на базі університетської лікарні будуть залучатися найкращі спеціалісти з унікальним досвідом для надання медичної та реабілітаційної допомоги”, — йдеться у повідомленні МОЗ.  

Нагадаємо, що 2 січня  уряд вирішив передати майно Львівської залізничної лікарні МОЗу задля створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Приміщення лікарні львівської залізниці стануть клінічною базою для підготовки студентів, інтернів та курсантів. Під університетську клініку передані приміщення, обладнання та медична апаратура, що є за адресою: Львів, вул. Огієнка 1-5.

Додамо, що згідно з ухваленою Кабміном у вересні 2023 року постановою про економічну співпрацю між Україною та Австрією, Львівський медуніверситет є відповідальним замовником одного з проєктів — будівництва Національного реабілітаційного центру з комплексом для реконструктивної хірургії, який працюватиме у складі університетської лікарні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності