У Львові 19-річний водій уник ув’язнення за смертельну аварію

Фото автомобіля на місці аварії

Юнак на смерть збив 74-річного пішохода

У Львові 19-річного Богдана В., водія Volvo S80, судили за те, що він на пішохідному переході збив на смерть 74-річного чоловіка. Залізничний районний суд Львова визнав юнака винним у смертельній аварії та засудив його до трьох років позбавлення волі. Ув’язнення для обвинуваченого замінили трьома роками іспитового терміну, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 15 квітня.

Водій їхав зі швидкістю 156 км/год

За матеріалами справи, ДТП сталася рано вранці 20 грудня 2023 року на вулиці Городоцькій. 19-річний водій Volvo S80 їхав в напрямку виїзду з міста, при цьому юнак значно перевищив дозволену швидкість — він їхав зі швидкістю понад 156 км/год. Під’їжджаючи до пішохідного переходу Богдан В. не загальмував та не пропустив 74-річного чоловіка, який переходив там дорогу. Внаслідок цього водій Volvo збив пішохода. 74-річний чоловік отримав важкі травми, і попри зусилля медиків, невдовзі помер у лікарні.

Богдан В. на суді повністю визнав свою провину та розкаявся. Він зазначив, що до останнього моменту не бачив перед собою пішохода, а коли помітив — то спробував його об’їхати, що йому не вдалось. Також обвинувачений додав, що компенсував потерпілій заподіяну шкоду.

Залізничний районний суд Львова визнав юнака винним у спричиненні смертельної ДТП. Його засудили до трьох років ув’язнення, проте, врахувавши щире каяття та добровільну компенсацію шкоди потерпілій, вирішили звільнити від покарання. Натомість Богданові В. призначили три роки іспитового строку.

Нагадаємо, 15 квітня на автодорозі Київ — Чоп сталася важка ДТП з потерпілими. Внаслідок аварії був ускладнений рух міжнародною трасою. Також поліції вдалося розшукати водія, який ввечері 12 квітня наїхав на 13-річну дівчину в Червоноградському районі та втік з місця події.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності