• Головна
  • Новини Львова
  • ТзОВ “Мостнафта” перемогло на аукціоні за майно “Львівдіпронафтохіму” зі ставкою 70 мільйонів

ТзОВ “Мостнафта” перемогло на аукціоні за майно “Львівдіпронафтохіму” зі ставкою 70 мільйонів

Територія “Львівдіпронафтохім”, яку викупили на аукціоні

Фірма Зеновія Будинського отримала право купити лот за 70 млн грн після того, як інша його компанія відмовилась сплатити за це ж майно майже 200 млн грн

ТзОВ “Мостнафта" перемогло на повторному аукціоні, який відбувся у Львові у понеділок, 25 березня. Фонд держмайна вдруге виставив на продаж майно державного підприємства “Львівський державний інститут з проєктування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств”. Про це йдеться на сторінці аукціону на сайті Prozorro.

Компанія запропонувала за лот 70 мільйонів гривень

Йдеться про споруди та майно Львівського державного інституту з проектування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств, який розташований у Львові на вулиці Золота, 8. До складу майнового комплексу входить кілька будівель, гараж та автомобіль ГАЗ-3110, 2002 року випуску та Ford Taurus, 1996 року випуску. Також в перелік для приватизації входить близько 270 активів, середи них: комп'ютери, ноутбуки та монітори. Загальна площа нерухомого майна — 6,1 тис. кв. м.

Цього разу у торгах взяло учать 7 учасників, а стартова ціна лоту була 294 тис. 260 грн, що вдвічі менше за попередню. Усі учасники сплатили майже по 60 тис. грн гарантійного внеску, а перемогло ТзОВ “Мостнафта" яке запропонувало найвищу ставку 70 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ “Мостнафта" створили 25 років тому у місті Мостиська, а його власником є Зеновій Будинський.

Переможці першого аукціону не змогли оплатити свої ставки

У січні 2024 року відбулись перші торги, в яких було 33 учасники, а переможцем став Богдан Стасів, який запропонував найвищу ставку — 200 млн грн. Однак, він не сплатив цю суму, через що його дискваліфікували. Тоді право на купівлю перейшло до іншого учасника ТОВ "Ростмостбуд", який із ставкою 195 млн грн зайняв друге місце, але фірма також відмовилась сплачувати ці гроші. ТОВ “Ростмостбуд” належить Ростиславу Будинському та його батьку Зеновію Будинському, який переміг на повторному аукціоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності