Львівську компанію зобов’язали повернути державі 20 млн грн несплачених податків

Виробник алкогольних напоїв відшкодував понад 20 млн грн ПДВ

Керівник компанії, що виробляє горілчані напої, ухилявся від сплати податку на додану вартість

Львівський підприємець, який займається торгівлею горілчаними напоями, повернув у державний бюджет понад 20 млн грн несплачених податків. Компанія сплатила заборгованість після того, як Бюро економічної безпеки розпочало розслідування через ухилення від сплати податків, повідомила пресслужба Прокуратури Львівської області у вівторок, 19 березня.

За даним правоохоронців, керівник підприємства, яке займається гуртовою та роздрібною торгівлею горілчаними напоями, ухилявся від сплати податків. “У податковій звітності він приховав відомості про зобов’язання з податку на додану вартість. Зокрема, в бухгалтерському обліку та відповідно у податковій звітності не були відображені операції, пов’язані зі сплатою податків“, — розповіли у прокуратурі. На момент відкриття справи компанія заборгувала державі понад 20 млн грн.

У БЕБ пояснили, що на початку 2024 року керівництво компанії склало акти про списання залишків алкогольної продукції, бо продукція втратила свою якість, а її строк придатності закінчився, відповідно вона не підлягала подальшій реалізації. “Ці дії не були відображені у податковій звітності з ПДВ, що призвело до заниження податкового зобов’язання на суму понад 20 млн грн”, — повідомили правоохоронці.

За фактом несплати податків правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі генеральному директору компанії повідомлено про підозру. Попри те, що під час досудового розслідування керівник компанії відшкодував у дохід держави борг за несплаченим податком, матеріали справи прокурори передали до суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності