Львівський суд конфіскував на користь держави 300 контрафактних геймпадів

Львівський суд конфіскував 300 китайських геймпадів на користь держави

Підроблені геймпади марки Sony закуповувало ТзОВ “Техніка для бізнесу”

Галицький районний суд Львова зобовʼязав конфіскувати в дохід держави 300 китайських геймпадів, які хотіла завезти через Польщу фірма “Техніка для бізнесу”. Бездротовий пристрій XTRIKE ME GP-51 вироблений китайською компанією з порушенням інтелектуальних прав власності компанії Sony Interactive Entertainment Inc, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у пʼятницю, 15 березня.

Хотіли продавати підробку

З матеріалів справи відомо, що ТзОВ “Техніка для бізнесу” закупили в китайської фірми SHENZHEN MARVO TECHNOLOGY CO., Ltd 300 бездротових геймпадів XTRIKE ME GP-51. В листопаді 2023 року товар переправляли до України, а українські митники зупинили партію на пункті пропуску “Шегині”.

Під час перевірки митне оформлення призупинили. Митники підозрювали, що товар порушує інтелектуальні права власності. Зразки геймпадів передали на судову експертизу, для того, щоб визначити чи це не контрафакт. Суд визначив, що ці геймпади не вироблялись компанією Sony чи за домовленістю з нею, а відтак вказаний товар є фальсифікованим.

“Встановлено, що геймпади XTRIKE ME GP-51 у кількості 300 штук компанією Sony Interactive Entertainment Inc. не вироблялись, а відтак вказаний товар є фальсифікованим (контрафактним)”, — йдеться у постанові.

Львівський суд визнав керівника фірми Юрія Ф. “Техніка для бізнесу” винним у порушенні митного кодексу України і зобовʼязав сплатити його штраф у розмірі тисячі неоподаткованих мінімумів — 17 тис. грн. Також його зобовʼязали сплатити 605 грн судового збору і понад дві тисячі гривень за зберігання товару на складі митниці. А усі 300 геймпадів, загальну суму яких оцінили в майже 3 тис. доларів, конфіскують на користь держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності