• Головна
  • Новини Львова
  • Помічника депутата Львівської облради Ганущина судили за переправлення ухилянтів за кордон

Помічника депутата Львівської облради Ганущина судили за переправлення ухилянтів за кордон

Андрій Тупіс, колишній помічник депутата Ганущина

Андрій Тупіс уклав угоду з прокурором і заплатить 180 тис. грн штрафу

Галицький районний суд міста Львова визнав винним колишнього помічника депутата Львівської облради Олександра Ганущина у незаконному переправлянні ухилянтів за кордон. Андрія Тупіса оштрафували на 180 тис. грн. Тупіс щиро розкаявся, підписав угоду про визнання винуватості та зобов’язався співпрацювати з правоохоронцями, йдеться у вироку оприлюдненому 13 березня.

Ціна виїзду — 4,5 тис. доларів

Як йдеться у матеріалах справи, Андрій Тупіс вступив до організованої злочинної групи, яка займалася нелегальним переправленням людей за кордон. “Він отримував кошти та необхідні документи від клієнтів за організацію незаконного переправлення їх через кордон України, передавав іншим учасникам організованої групи кошти та документи отримані від клієнтів, брав участь в зустрічах з клієнтами, на яких обговорювались питання щодо вартості незаконного перетину кордону, процедури внесення їх до системи «Шлях» надання вказівок проходження контрольних операцій у відповідному пункті пропуску, брав участь у плануванні дій та зустрічей учасників організованої групи”, — йдеться у вироку.

У суді було доведено, що у серпні минулого року Андрій Тупіс взяв в ухилянта 4,5 тис. доларів за внесення того до системи “Шлях”. У листопаді клієнтові Тупіса вдалося виїхати за кордон.

Також 20 листопада Андрій Тупіс мав ще одну зустріч з представником ухилянта. На зустрічі обговорювалися ціна та умови виїзду за кордон. Тупіс розповів новому клієнтові, що спершу потрібно заплатити аванс — 2,5 тис. доларів і тільки після цього замовник буде внесений у систему “Шлях”. Ще 2,5 тис. доларів ухилянт мав би заплатити після успішної реєстрації у системі видачі дозволу перетину кордону. За кілька днів Тупіса і його спільників затримали правоохоронці.

Тупіс передав на армію 100 тис. грн

Андрій Тупіс підписав угоду про визнання винуватості з прокурором та зобов’язався співпрацювати з правоохоронцями. “Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, позитивно характеризується за останнім місцем служби військової частини, щиро кається у вчиненому, беззастережно визнає свою винуватість, активно сприяє досудовому розслідуванню, шляхом надання викривальних показів щодо організованої злочинної групи та її організатора, добровільно пожертвував кошти на ЗСУ в розмірі 100000 грн”, — йдеться у вироку.

Суд визнав Андрія Тупіса винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон України і оштрафував на 180 тис. грн. Вирок може бути оскаржений сторонами кримінального провадження до Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо, у листопаді минулого року колишній голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин визнав, що одним зі зловмисників, затриманих правоохоронцями за переправу ухилянтів за кордон, виявився його колишній помічник Андрій Тупіс. Тоді правоохоронці викрили чотирьох осіб, які за 4,5 тис. доларів додавали дані військовозобов'язаних в систему “Шлях”. Це давало змогу ухилянтам без перешкод покидати країну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності