На автобусних маршрутах Львова працюватимуть нові приватні перевізники

Фото зі сторінки Транссіті у Facebook

Дві компанії з Білої Церкви перемогли у міському конкурсі

У Львові на автобусних маршрутах громадського транспорту працюватимуть нові перевізники ТОВ “Транссіті” та ТОВ “Епітранс”. Про це 27 лютого повідомив голова комісії транспорту Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

У вівторок, 27 лютого, департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури провів конкурс з визначення перевізників на міських маршрутах загального користування у межах Львівської міської територіальної громади. На сім маршрутів (№№12, 30, 39а, 48, 49а, 57, 92) претендували три перевізники: комунальне АТП №1, і дві приватні компанії — “Транссіті” та “Епітранс”.

За результатами конкурсу, “Транссіті” працюватиме на 57 маршруті (Польова — Максимовича), “Епітранс” — на маршрутах №12 (Величковського — АЗС “Північна”), №30 (Рясне-1 — Віденська), та №48 (Аеропорт — Галицьке перехрестя). Згідно з умовами конкурсу перевізники мають забезпечити на цих маршрутах таку кількість автобусів:

  • На 57 маршруті п’ять автобусів у будні та три — у вихідні
  • На 12 маршруті шість автобусів у будні та чотири — у вихідні
  • на 30 маршруті вісім автобусів у будні та чотири — у вихідні
  • На 48 маршруті 14 автобусів у будні та 10 — у вихідні

Загальна пасажиромісткість автобусів на маршрутах №12, 30 та 57 має становити не менше 35 пасажирів. На 48 маршруті повинні їздити автобуси, що вміщають не менше 80 пасажирів.

За словами Ігоря Зінкевича, обидва перевізники досі працювали в різних містах України й мають хороший парк автобусів. У них є близько 200 автобусів з екологічною нормою Євро 3 та близько 200 низькопідлогових Євро 5. “У нас збільшується кількість приватників, які офіційно зайшли у Львів. Сподіваюсь, це покращить ситуацію, адже матимемо більше ресурсу для підсилення своїх маршрутів, які обслуговує АТП-1, а також збільшення кількості машин на маршруті, що, своєю чергою, покращить якість перевезення”, — прокоментував результати конкурсу Ігор Зінкевич.

Довідково: згідно з даними YouControl, товариства з обмеженою відповідальністю “Транссіті” і “Епітранс” зареєстровані в Білій Церкві, Київської області.

Згідно з умовами конкурсу, компанії-претенденти повинні були забезпечити вихід на маршрут від 1 до 16 автобусів у будні дні і від 1 до 14 — у вихідні. Автобуси мають відповідати міжнародним стандартам, зокрема екологічним нормам не нижче Євро-3.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності