СБУ затримала у Сокалі адвоката, який планував підкупити суддю

Фото: Львівська обласна прокуратура

Правоохоронці затримали юриста на гарячому під час отримання хабаря у 1300 доларів США

Працівники Служби безпеки України затримали на Львівщині адвоката, який обіцяв своєму підзахисному підкупити суддю і пом’якшити міру запобіжного заходу. Свої послуги він оцінив у 60 тисяч гривень. Під час отримання частини грошей у Сокалі юриста затримали правоохоронці. Про це повідомила Служба безпеки України у п’ятницю 2 лютого.

За даними прокуратури Львівщини, адвокат представляв інтереси чоловіка, якого обвинувачують у незаконному заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Юрист запевнив свого підзахисного, що має вплив на суддю, і за хабар може домогтися зміни запобіжного заходу на більш м’який. Клієнт адвоката встиг передати йому першу частину траншу — 10 тис. грн. Однак правоохоронці затримали юриста під час отримання ним другої частини хабаря у 1300 доларів США.

Адвокату повідомили про підозру у вимаганні хабаря за здійснення впливу на посадову особу. Невдовзі суд обере затриманому міру запобіжного заходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності