• Головна
  • Новини Львова
  • ЛКП “Львівавтодор” хоче збільшити статутний капітал підприємства на понад 500 млн грн

ЛКП “Львівавтодор” хоче збільшити статутний капітал підприємства на понад 500 млн грн

ЛКП “Львівавтодор” хоче збільшити статутний капітал підприємства на понад 500 млн грн

Якщо депутати міськради підтримають пропозицію, статутний капітал “Львівавтодора” перевищить 3,5 млрд грн

Львівська міська рада розгляне збільшення статутного капіталу ЛКП “Львівавтодор” на понад 500 млн грн. Відповідний проєкт опублікували 25 січня на інформаційному порталі депутатів ЛМР. У разі, якщо депутати міської ради підтримають проєкт, статутний капітал комунального підприємства перевищить 3,5 млрд грн.

На інформаційному порталі депутатів Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про збільшення розміру статутного капіталу ЛКП “Львівавтодор”, яке займається регулюванням дорожнього руху у Львові, а також ремонтом вулиць, паркуванням, і впровадженням електронного квитка. Відтак, для забезпечення роботи підприємства у цьому році пропонується надати “Львівавтодору” понад 3,5 млрд грн.

“Збільшити розмір статутного капіталу Львівського комунального підприємства "Львівавтодор" на 554 635 669 (п’ятсот п’ятдесят чотири мільйони шістсот тридцять п’ять тисяч шістсот шістдесят дев’ять) грн. 76 коп. та визначити його у розмірі 3 538 610 522 (три мільярди п’ятсот тридцять вісім мільйонів шістсот десять тисяч п’ятсот двадцять дві) грн. 16 коп.” — ідеться у тексті документа.

Також у пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначається, що поповнення статутного капіталу “Львівавтодор” з бюджету міста зумовлене виконанням зобов’язань перед Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку зобов’язань.

До слова, 26 січня під час засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило заявив, що у “Львівавтодору” немає грошей на зарплати контролерам у січні та лютому. У проєкті бюджету Львова на 2024 рік було передбачено 45 млн гривень на пів року для оплати праці контролерів. Однак під час затвердження бюджету ці кошти перенесли в стрічку інших видатків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності