Як працюють світлофори на вулиці Б. Хмельницького: у «Львівавтодорі» розповіли

Як працюють світлофори на вулиці Б. Хмельницького: у «Львівавтодорі» розповіли
Фото: Freepik

Водіїв, які рухаються від кільця, просять не блокувати рух для громадського транспорту, який виїжджає з АС-2

У Львові на вулиці Б. Хмельницького — Кукурудзяна та вулиці Б. Хмельницького — АС-2 встановили два нових світлофори.

У ЛКП «Львівавтодор» розповіли про принцип роботи цих об’єктів.

  • Зазначається, що для напрямків, що рухаються вулицею Хмельницького в обидві сторони, немає обмежень у тривалості зеленого сигналу, тобто якщо немає детекції з виїзду із АС-2 чи запиту від пішоходів для перетину вулиці Б. Хмельницького, то для транспорту буде постійний зелений сигнал.

Тільки-но з’являється запит від детектора на виїзд з АС-2 — на вулиці Б. Хмельницького вмикається червоний сигнал світлофора. Водіїв, які рухаються від кільця, просять не блокувати рух для громадського транспорту, який виїжджає з АС-2.

Щодо пішоходів, то їхній зелений сигнал вмикається за допомогою кнопки для виклику пішохідної фази. Коли детекція йде від пішохідної кнопки — зелений сигнал вмикається не тільки пішоходам для переходу вулиці Б. Хмельницького, а і для громадського транспорту з АС-2. Однак якщо відсутній запит від пішоходів, але існує насичення на детекторі з АС-2, то дозвільний сигнал буде ввімкнуто лише для громадського транспорту.

  • На перехресті вулиці Хмельницького — Кукурудзяна транспортний напрямок, що рухається в сторону Підзамче матиме дозвільний сигнал світлофора до того часу, доки пішоходи не натиснуть кнопку виклику для перетину вулиці Б. Хмельницького.

Щодо лівоповоротного напрямку з вулиці Б. Хмельницького на вулицю Кукурудзяну, що є найбільш насиченим, тут водіям потрібно звернути увагу на те, що тривалість зеленого сигналу безпосередньо залежить від характеру їхнього руху і насичення транспортом на даному детекторі. Інтервал руху між автомобілями повинен складати 3-4 с, тоді детектор буде бачити, що на цьому напрямку є насичення і потреба повноцінної фази, тобто 29 с зеленого сигналу. Як тільки розриви між автомобілями стають більшими, детектор це сприйме, як відсутність черги на цьому напрямку і одразу включить червоний сигнал світлофора та ввімкне зелений сигнал для напрямку, де спостерігається насичення транспорту.

Щодо напрямку по вулиці Б. Хмельницького від Підзамче в сторону кільця, його тривалість визначає насичення на лівому повороті з вулиці Б. Хмельницького чи натиснення пішоходами кнопки виклику пішохідної фази через вулицю Б. Хмельницького.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Торф’яна та Чорновола львів’яни помітили, що у світлофора для водіїв та світлофора для пішоходів погана синхронізація. Відтак це створює небезпеку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності