У Львові компенсуватимуть кошти за користування інклюзивним таксі

Фото: uklon.com.ua

У січні у Львові почнуть працювати три таксі обладнані для людей на колісних візках

Львівська міська рада розгляне пропозицію компенсувати людям з інвалідністю, які користуються колісними кріслами, вартість проїзду в інклюзивному таксі. Відповідний проєкт ухвали оприлюднено на офіційному сайті депутатів Львівської міської ради 18 січня.

Згідно з проєктом, мешканці Львівської громади, які мають інвалідність та користуються колісними кріслами, отримають право на компенсацію за поїздки на таксі у розмірі, що не перевищує 800 гривень на місяць.

 У пояснювальній записці до проєкту Управління соцзахисту міської ради повідомляє, що веде переговори зі сервісом таксі Уклон, який у січні 2024 р. має намір запровадити у Львові послугу таксі за тарифом «Інклюзивний». Ця послуга передбачає перевезення людей з інвалідністю спеціально обладнаними автомобілями. У Львові працюватимуть три такі автомобілі. Компенсація буде виплачуватись за послуги усіх сервісів таксі, які мають обладнані автомобілі та підпишуть з Львівської міською радою меморандум.

На сьогодні на обліку в міському управлінні соцзахисту перебуває 1321 людина, що користується колісними кріслами та 286 людей, які мають ампутовані кінцівки.

У вівторок, 16 січня анонс запуску тарифу «Інклюзивний» у Львові з’явився на сторінці «Уклону» у Facebook. Із квітня 2023 року така послуга діє у Києві. Вартість проїзду в столиці не компенсують, однак Уклон надає знижку у 30%. Перевізник використовує автомобілі, що мають гідравлічні підіймачі, рампи, спеціальні паски безпеки та кріплення для фіксації крісла.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності