• Головна
  • Новини Львова
  • Частину корпусу ліцею «Оріяна», який постраждав від ракетного удару, доведеться перебудувати

Частину корпусу ліцею «Оріяна», який постраждав від ракетного удару, доведеться перебудувати

Фото: Ірина Коропецька

Три стіни приміщення початкової школи підлягають зносу

У корпусі початкової школи львівського ліцею «Оріяна», який найбільше постраждав після ракетного обстрілу 29 грудня, доведеться знести і відбудувати три стіни. Про це повідомила директорка ліцею Ірина Коропецька в інтерв’ю Укрінформу.

Директорка зазначила, що руйнування виявилися значно серйознішими, ніж могло здатися на перший день після ракетного удару. «Була експертна комісія і сказали, що три стіни приміщення початкової школи, де припав основний удар, підлягають зносу. Там величезні тріщини, стіни з вікнами відійшли від плит. Ці приміщення треба буде зносити до цоколя і відбудовувати», — сказала Ірина Коропецька.

Наразі корпус початкової школи законсервували — там спустили воду і відключили опалення. У старшій школі замінюють вікна та облаштовують класи, аби там могли вчитися діти. Нові вікна та двері ліцею надав американський благодійний фонд, внутрішні роботи проводять за кошти міського бюджету.

«З 22 січня плануємо вже проводити уроки в ліцеї. Повністю всі класи з початкової школи переведемо у приміщення старшої. Відтак, до 9-го класу діти вчитимуться очно, а 9-11-ті - за змішаною формою (тиждень через тиждень). Це також важливо, щоб не було великого навантаження на укриття. Далі будемо чекати проєктно-кошторисну документацію по відбудові зруйнованого корпусу», — пояснила директорка ліцею.

Нагадаємо, 29 грудня Росія масовано обстріляла Україну. Окупанти випустили по Україні близько 110 ракет різних типів. У Львові пошкоджені 18 житлових будинків, а також школи та дитячий садок — загинула одна людина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності