В Театрі Лесі Українки відбудеться прем’єра інтерактивної вистави

В Театрі Лесі Українки відбудеться прем’єра інтерактивної вистави

У постановці “Сто перших слів” глядачі стануть головними героями і зможуть дослідити свої емоції та спогади

23 грудня у Львівському Театрі Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави-гри “Сто перших слів”. Це вистава, у якій глядачі матимуть змогу стати головними персонажами, адже актори залучатимуть їх до дійства на сцені. Постановка покликана дослідити явища ностальгії, колективної пам’яті та дому.

Постановка “Сто перших слів” — це твір про дитинство, дорослішання та сьогодення. Її мета — дослідження колективної пам’яті та пошуки явищ та емоцій, які усіх нас об’єднують. Під час цієї вистави актори будуть активно залучати глядачів до дійства та допомагатимуть їм створити свій унікальний досвід з постановкою. Крім того, цікаво, що дія відбуватиметься не лише на основній сцені, а й кількох просторах залаштунків театру.

“Вистава-гра “Сто перших слів” – нагода зануритися у свої найпотаємніші спогади, відчути запахи батьківського дому, торкнутися старих іграшок чи свіжоспеченого хліба, почути мамину колискову, або потрапити у чарівну атмосферу вертепу. Ці спогади спрямують на шлях додому, до себе і, можливо, допоможуть зрозуміти тих, хто довкола”, — розповіли в пресслужбі театру Лесі Українки.

Режисером вистави є Дмитро Захоженко, а драматургинею — Ніна Захоженко. Разом вони вже ставили виставу “Мольєр. Анатомія” у Театрі Леся Курбаса. Окремо Ніна Захоженко відома за п’єсами “Я, війна і пластикова граната”, “24 години 24 лютого” тощо. Дмитро ж раніше режисував виставу “Imperium delenda est”, постдокументальний мюзикл “146 зірок, видимих неозброєним оком”, драму “Top Girls” за п’єсою Керил Черчил та багато іншого.

Музику для вистави створив український поет та композитор Григорій Семенчук. Він відомий за сольним проєктом BRAT, а також є співзасновником музичного гурту “DRUMТИАТР” разом з Юрком Іздриком.

Прем’єра вистави-гри “Сто перших слів” відбудеться у суботу, 23 грудня, о 18:00. Квитки вже можна придбати на сайті KONTRAMARKA за посиланням. Окрім прем’єрного показу, постановку можна буде переглянути ще 4 та 19 січня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності