5 жовтня у Львові почнеться Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев»

Фото з фестивалю "Золотий Лев" 2018 року

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023» триватиме у Львові з 5 по 10 жовтня. Цьогоріч фестивалю виповнюється 34 роки.

5 жовтня, у четвер, о 16:00 відкриється Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023». Відкриття пройде у театралізованій формі на площі перед університетом Івана Франка.

Фестиваль «Золотий Лев» проводять кожні два роки ще з 1989 року. Цьогорічне гасло фестивалю: «Театр – мистецтво нескорених!». На сцені покажуть вистави, прем’єри яких були після 24 лютого 2022 року.

На фестивалі можна буде побачити театри зі Львова, Києва, Вінниці, Луганська, Сум, Кропивницького, Чернігова, Херсона. Також будуть театри з Чехії, Франції та Данії.

Вистави покажуть в театрі «Воскресіння», театрі ім. Леся Курбаса, Першому театрі, театрі ім. Марії Заньковецької, у Будинку Офіцерів та просто неба. Наприклад, виступи французьких клоунів можна буде побачити прямо на вулицях Львова.

За ці роки фестиваль став національним надбанням театрального мистецтва, здобув репутацію в міжнародному театральному житті України та Європи загалом.

Також упродовж всього фестивалю триватиме виставка артоб’єктів «Сад живих речей». На ній представлять результати роботи митців сценічного дизайну, костюму, сценічної архітектури тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності