У Львівській опері відбувся концерт за участі відомої канадської диригентки

У Львівській опері відбувся концерт за участі відомої канадської диригентки

Канадійка українського походження Кері-Лінн Вілсон виступала у Львові вже вдруге

У суботу у Львівській національній опері відбувся концерт «Незламній Україні присвячується». Під час концерту оркестром диригувала відома канадська диригентка Кері-Лінн Вілсон. Це був вже другий виступ канадійки у Львові, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Концерт «Незламній Україні присвячується» відбувся у суботу, 16 грудня. У виконанні солістів, хору та оркестру Львівської національної опери звучали Дев’ята симфонія Л. ван Бетховена та симфонічна композиція «Nova. Присвята мужності України» сучасної української композиторки Вікторії Польової, а також гімн України. Симфонічним оркестром диригувала всесвітньо відома диригентка, канадійка українського походження, Кері-Лінн Вілсон. Вона виступала у Львові вже вдруге, таким чином вона виражає солідарність та підтримку до українських митців.

«Я тут, тому що вірю в боротьбу України за свободу проти російського гноблення та боротьбу проти зростаючої глобальної байдужості. Я тут як горда канадська українка, яка вірить в ідеали свободи. Я тут, тому що вірю, що потрібно взяти відповідальність заради майбутнього вільного світу», – наголосила Кері-Лінн Вілсон.

До слова, Кері-Лінн Вілсон протягом 20 років виступала у багатьох оперних театрах, серед яких Королівський оперний театр, Баварська державна опера та Метрополітен-опера, а також з оркестрами, включаючи оркестр Лос-Анджелеський філармонічний оркестр та Симфонічний оркестр Баварського радіо.

У 2022 році Кері-Лінн Вілсон заснувала Ukrainian Freedom Orchestra (Український Оркестр Свободи). До нього входять музиканти-біженці та артисти європейських оркестрів українського походження. У липні та серпні 2022 року Ukrainian Freedom Orchestra на чолі з Кері-Лінн Вілсон здійснив тур Європою та Америкою, виступаючи на BBC Proms у Лондоні, Единбурзькому фестивалі, фестивалі «Les Chorégies d’Orange» у Франції, у парку Дамрош у Лінкольн-центрі та Центрі Кеннеді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності