Мисткиня зі Львова стала однією з переможців премії імені Катерини Білокур

Мисткиня зі Львова стала однією з переможців премії імені Катерини Білокур

Лідія Борисенко з циклом творів «Українські берегині» розділила перемогу ще з двома учасниками

Держмистецтв оголосило імена переможців премії імені Катерини Білокур. Цього року її присудили трьом учасникам. Однією з переможців стала мисткиня зі Львова Лідія Борисенко з її циклом творів «Українські берегині», повідомили у пресслужбі відомства у четвер, 7 грудня.

У 2023 році премію імені Катерини Білокур розділили між трьома переможцями. Однією з них стала мисткиня зі Львова Лідія Борисенко. Перемогу їй принесли твори з циклу «Українські берегині», виконані в техніці батик. Ці роботи мисткиня створила ще у 2021 році, вони зображають українських жінок у вінках та квітчастому вбранні, які тримають барвисті нитки.

Іншими переможцями премії стали Захар Стринадюк з його тарелями «Цвіт папороті», «Краса Карпат», «Зірка Карпат», «Натхнення» та «Mandala», а також Ольга Цибуля з циклом творів на керамічному посуді «Актуальна автентика: за мотивами Бубнівського гончарського осередку».

До слова, Лідія Борисенко народилася у Львові у 1965 році. З 1994 року є членом Національної спілки художників України. Мисткиня працює у різних техніках, зокрема гобелен, вишивка, батик, графіка, писанка та живопис.

Довідково: премію імені Катерини Білокур присуджують щороку, починаючи з 1990 року. Переможців оголошують 7 грудня, до дня народження української художниці. Премію вручають майстрам народного мистецтва за твір або цикл творів, які відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності