• Головна
  • Новини Львова
  • Майже 85 млн грн на боротьбу з ожеледицею: за скільки та в кого районні адміністрації Львова закупили піскосуміш

Майже 85 млн грн на боротьбу з ожеледицею: за скільки та в кого районні адміністрації Львова закупили піскосуміш

Майже 85 млн грн на боротьбу з ожеледицею: за скільки та в кого районні адміністрації Львова закупили піскосуміш

LVIV.MEDIA проаналізував закупівлі районних адміністрацій по піскосуміші та технічній солі

У 2023 році районні адміністрації Львівської міської ради витратили майже 84,5 млн грн на піщано-соляну суміш та сіль технічну. Проаналізувавши деякі закупівлі, LVIV.MEDIA виявив, що Франківська адміністрація купила технічну сіль значно дорожче від усіх інших районів, а батько та син заробили майже 45 млн грн на постачанні піскосуміші для кількох районних адміністрацій.

Що й по скільки?

На початку року Шевченківська РА замовила у ТОВ “Торгова група Укрресурс” солі на 16 млн 388 тис. Витративши 9831 грн за одну тонну. Тим часом Залізнична РА придбала сіль у тієї ж компанії ТОВ “Торгова група Укрресурс” солі на 6 млн 954 тис. грн. За одну тонну адміністрація заплатила на сто грн більше ніж Шевченківська — 9934 грн. Але вже у жовтні у тієї ж компанії Залізнична РА зробила замовлення ще на 4 млн 639 тис., проте тепер ціна за тонну зменшилася на майже 4 тис. грн і становить — 5 799 грн.

У лютому Личаківська РА придбала солі на 1 млн 458 тис. у ТОВ “Зальц” по 9 720 грн/тонну.

У той же ж час Сихівська РА витратила 8 млн 399 тис. на сіль замовивши її у ТОВ “Укрпрофсервіс” по 8 399 грн/тонну. Також у жовтні дозамовили ще солі на 2 млн 749 тис. (6 468 грн/т.) у ТОВ “Укрєвросвіт”. До слова саме ця компанія постачає сіль технічну для Нововолинська (Волинська область) за нижчою ціною —  6 189 грн/тонну.

Трохи більше ніж по 6 тис. грн за тонну замовляє технічну сіль Галицька адміністрація. У вересні вона замовила солі на суму 4 млн 685 тис. (6 044,7 грн/т.) у ФОП Сліпчук О.О., а в жовтні докупила солі за 1 млн 707 тис. (6 097 грн/т.) у ФОП Маїк О. Я.

Найдорожче серед усіх адміністрацій сіль придбала Франківська РА. У лютому керівництво району замовило ТОВ “ЗІО-спорт” сіль кам’яну технічну на 2 млн 300 тис., заплативши за одну тонну 11 502 грн і у вересні дозамовила у тієї ж компанії ще на 3 млн 125 тис. солі. (8 681,39 грн/тонну). Варто зазначити, що ТОВ “ЗІО-спорт” постачає технічну сіль у Трускавець по 7 194 грн/тонну, тобто майже на 38% дешевше ніж для Франківської РА ЛМР. Переплата склала понад 4 тис. грн на тонні.

Окрім мільйонів на технічну сіль, адміністрації витратили чимало і на пісок з домішками. Франківська районна адміністрація на початку року придбала у ТОВ “ЗІО-СПОРТ” піскосуміш на 5 млн 463 тис. Потім у тієї ж компанії у вересні замовила ще на 10 млн 368 тис. і в жовтні докупила трохи на 1 млн 556 тис.

Той же ж ТОВ "ЗІО-СПОРТ" постачатиме піскосуміш і для Личаківської адміністрації. У жовтні вони підписали договір на 4 млн 700 грн.

Сихівська адміністрація у січні витратила на піскосуміш 13 млн 398 тис. Придбала її у єдиного учасника торгів — ТОВ "Торгова група Укрресурс". У вересні адміністрація дозамовила у ТОВ "Компанія Трансресурс" піскосуміші ще на 1 млн 740 тис.

Залізнична адміністрація ФОП Ружицька О.Г. майже 5 млн 387 тис. А Шевченківська РА замовила 1364 метри кубічні у ТОВ «Компанія Трансресурс» піскосуміш на майже 4 млн 411 тис. грн.

Пов’язаність деяких переможців тендерів

З 18 завершених районними адміністраціями ЛМР у цьому році закупівель солі технічної та піщано-соляної суміші, ТОВ "Торгова група Укрресурс" стала переможцем у чотирьох закупівлях, ТОВ «Компанія Трансресурс» — у двох, а ФОП Маїк Олег Ярославович лише в одній. Проте усі ці компанії прямо взаємопов’язані між собою.

Згідно з даними реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, директором та стовідсотковим власником ТОВ “Торгова група Укрресурс” є той же самий Олег Маїк. А директором і повним власником ТОВ “Компанія Трансресурс” є Степан Маїк який, ймовірно, є сином Олега Маїка. Таким чином батько та син Маїк лише у семи закупівлях у цьому році поділили між собою майже 44,5 млн грн.

До слова, вимогою при укладанні договору на виконання робіт є попередній досвід. Однак ТОВ “Компанія Трансресурс” Степана Маїка, яке у цьому році отримало від районних адміністрацій ЛМР два контракти, зареєстроване лише 30 червня 2023 року. І на підтвердження свого досвіду надала документи про співпрацю з ТОВ “Компанія Укрграніт”, директором та власником якого є Олександр Сліпчук, який, як ФОП, отримав від Галицької РА майже 4 млн 684 тис. грн за постачання солі технічної.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності