Львівська міська рада визначила, хто надаватиме дозволи на будівництво у Львові

Ратуша у Львові
Фото: LVIV.MEDIA

Повноваження видавати містобудівні умови і обмеження передали головному архітектору міста

У п’ятницю, 13 жовтня, Львівська міська рада під час позачергового засідання прийняла ухвалу «Про визначення уповноваженого органу містобудування та архітектури». Ця ухвала визначає міське управління архітектури уповноваженим органом містобудування та архітектури та наділяє його повноваженнями надавати, змінювати та скасовувати містобудівні умови та обмеження.

Додаток до цієї ухвали визначає лише одну особу, яка уповноважена на роботу в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Це начальник управління архітектури і містобудування Львівської міськради. Зараз цю посаду обіймає Антон Коломєйцев.

Проєкт ухвали був підписаний головами всіх фракцій міської ради. «За» проголосували усі фракції майже одноголосно: із присутніх у залі не голосували лише депутат від «Самопомочі» Юрій Мельник та міський голова Львова Андрій Садовий.

Коментуючи проєкт ухвали перед голосуванням, Андрій Садовий назвав його проміжним рішенням: «Воно звичайно, не є кінцеве, ми будемо до цього питання вертатися ще не один раз. Ще раз наголошую, що будь-які містобуди тепер будуть мати не просто публічність, а ми будемо взагалі виїжджати на об’єкти, запрошувати мешканців, спілкуватися відкрито… Це буде дуже цікаво. Ті люди, які оспорювали це рішення, будуть дуже щасливі від цього унікального процесу, який буде працювати в Львівській міській раді».

Нагадаємо, раніше містобудівні умови і обмеження забудовникам надавав виконком Львівської міської ради. Однак Львівський окружний адміністративний суд 31 травня цього року визнав таку практику незаконною. Шостого вересня 2023 року це рішення залишив без змін Восьмий апеляційний адміністративний суд. Після цього у Львові не залишилось органу влади, який міг би дозволяти нові будівництва. Інтереси позивачки у судовому процесі представляв адвокат, депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська солідарність» Олексій Різник.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності