У Львові завершують ремонт даху музею Михайла Грушевського за 4 млн грн

У Львові завершують ремонт даху музею Михайла Грушевського за 4 млн грн

Гроші на реставрацію виділили з обласного бюджету

У Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові завершують роботи з заміни даху. Про це повідомив Максим Козицький у п’ятницю, 6 жовтня. Кошти на реставрацію покрівлі виділили з обласного бюджету в межах Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

Загалом ремонтні роботи обійшлися у понад 4 млн грн. Реставрація була необхідною для збереження пам’ятної будівлі та колекції музею, до якої входить більш ніж 27 тис. артефактів.

«Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові є важливою архітектурною цінністю. Важливо вчасно зреагувати і надавати відповідну підтримку і допомогу, що в майбутньому дозволить ще краще і безперебійно працювати цій установі», — додав заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Довідково: Віллу професора Грушевського збудували у 1902 році за проєктом архітектора Мартина Заходного. Протягом життя науковця вона була осередком наукового, культурного та громадського життя тогочасної Галичини. Віллу відвідувала інтелігенція з усієї України, та насамперед садиба була затишним куточком, місцем відпочинку й душевного спокою родини Грушевських. У травні 1998 р. у відреставрованій віллі було створено Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності