Власник палацу Жевуських-Лянцкоронських оголосив конкурс ідей для відновлення пам’ятки

Власник палацу Жевуських-Лянцкоронських оголосив конкурс ідей для відновлення пам’ятки

У палаці може працювати школа, готель або реабілітаційний центр

Українська інвестиційна компанія EFI Group оголосила конкурс бізнес-ідей для відновлення палацу Жевуських-Лянцкоронських у селищі Розділ. Про це LVIV.MEDIA повідомила компанія EFI Group.

Учасникам пропонують скласти бізнес-план відновлення палацу за одним із трьох концептів — школа-пансіон англійського типу, готельний комплекс та реабілітаційний центр для військових, — або ж запропонувати власний. Переможців обиратимуть серед тих, чиї проєкти добре поєднуватимуть креативність та інновації з історичним контекстом, а також сприятимуть економічному розвитку й підтримці культурної ідентичності Роздолу. 

«Дуже важливо, щоб це була не просто збережена будівля, а щоб тут було життя. Щоб тут були робочі місця та податки» — зазначив Ігор Ліскі, голова EFI Group.

Заявки на участь у конкурсі прийматимуть до першого листопада, а переможців оголосять першого грудня. Детальніше ознайомитися з умовами та дізнатися, як до нього долучитися, можна за цим посиланням

Нагадаємо, що EFI Group придбала палац Жевуських-Лянцкоронських у червні 2023, а у серпні представила проєкт його відновлення.

Довідково: Палац Жевуських-Лянцкоронських у Стрийському районі — це пам‘ятка архітектури в стилі французького ренесансу. Його збудували у 1874-1903 за кошти графа Кароля Лянцкоронського. Відомо, що до 1939 року у маєтку зберігалися скульптури та картини, а також бібліотека, зібрані Лянцкоронським.

В часи СРСР будівлю перетворили на філіал одного із санаторіїв Моршину, а після здобуття незалежності вона перейшла до власності «Укрпрофоздоровниці». У 2004 році товариство продало маєток ТОВ «Мережа відпочинку» за 467 тис. гривень. Оскільки продаж відбувся з порушенням чинного законодавства, у 2017 році Верховний суд повернув палац державі, і у 2022 він перейшов під управління Фонду держмайна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності