У Львові шукають волонтерів для перевірки стану укриттів

У Львові шукають волонтерів для перевірки стану укриттів

Група громадського моніторингу ОЗОН оголосила другий Національний моніторинг укриттів, та шукає волонтерів у різних містах України, які зможуть перевіряти локальні укриття. Долучитися до ініціативи можуть і львів’яни.

На меті ініціативи — перевірка укриттів на готовність до осінньо-зимового періоду. Волонтерів шукають у Києві, Миколаєві, Одесі, Запоріжжі, Черкасах, Львові, Хмельницькому, Вінниці, Полтаві та інших містах. В кожному місті прагнуть зібрати команду з мінімум 10 молодих і активних людей. Їхнє завдання — групами продивлятися близько 5% укриттів на місці.

«Ми маємо перевірити, чи готові до обстрілів укриття, а як ні — то “показати” на це пальцем. В нас досі не працює (а вірніше — призупинений) інститут контролю, відповідно, немає цього й у сфері захисних споруд. Тому зʼявляється потреба в громадському контролі, який виявить всі проблеми й чесно про це заявить владі», — зазначає проєктна менеджерка Центру громадянських свобод Іванна Мальчевська.

Якщо ви хочете долучитися до спільноти волонтерів та провести моніторинг захисних споруд у своєму місті чи селищі — заповнюйте форму за цим посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності