У Львові судили вчительку з Горлівки за колабораційну діяльність

Суд
Фото: pexels

Вона погодилася співпрацювати з окупаційною владою та викладала у школі російську мову і літературу

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок вчительці Горлівки, яка погодилася співпрацювати з окупаційною владою та викладала російську мову та літературу у школі №77 м. Горлівки.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, жінка добровільно прийняла пропозицію окупаційної влади РФ та обійняла посаду заступника директора по навчально-виховній роботі, бувши класним керівником 8-го класу та викладаючи при цьому російську мову і літературу.

Також вона у спільноті «8 клас» у соціальній мережі «Вконтакте» заперечила факт збройної агресії Росії проти України, натомість вказавши що є «спеціальна воєнна операція». Окрім того, обвинувачена писала у спільноті «Там 18 день воссоединения  Крым, нам надо провести разговори о важном, ноя хочу просто скрин всех, а остальное посмотрите на сайте» та скинула посилання на ресурс «министерства просвещения российской федерации».

«Крім того 14.04.2023 обвинувачена у спільноті «8 класе» соціальної мережі «Вконтакте» розмістила графічні зображення із текстом під назвою «Правила и условия участия в конкурсе рассказов в сборник «za родину», посвященний участникам специальной военной операции (СВО), чим здійснила пропаганду у закладах освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України», - йдеться у вироку.

Зазначається, що на початку серпня між прокурором та захисником жінки було укладено угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Вчительку з Горлівки визнали винною у колабораційній діяльності та призначили узгоджене покарання у виді 3-х років позбавлення волі з позбавленням права працювати в закладах освіти, органах державної влади чи місцевого самоврядування протягом 10 років. Втім суд звільнив її від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності