• Головна
  • Війна
  • Виїхав з України, щоб воювати за окупантів: зрадника засудили до 12 років тюрми

Виїхав з України, щоб воювати за окупантів: зрадника засудили до 12 років тюрми

Виїхав з України, щоб воювати за окупантів: зрадника засудили до 12 років тюрми

Чоловік вирішив повернутись в Україну у травні 2022 року

Служба безпеки зібрала неспростовні докази, які дозволили засудити зрадника України. Зловмисником виявився громадянин, який у 2009 році виїхав на постійне проживання до РФ й отримав там російський паспорт.

Про це 1 червня повідомили у пресслужбі СБУ

У 2013 році зрадника призвали на строкову військову службу до лав збройних сил РФ. Згодом чоловік вирішив продовжити своє перебування у російському війську й в 2016 році підписав кількарічний контракт із армією окупантів. Там його призначили до складу 20-ї окремої мотострілецької бригади (базується у місті Волгоград).

«Встановлено, що це військове з’єднання брало активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України», - зауважили в СБУ.

Натомість після закінчення контракту й після початку повномасштабного вторгнення Росії зрадник вирішив повернутися в Україну. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні 2022 року на території Волинської області, куди він в’їхав, прикриваючись українським паспортом.

Відтак на підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) й призначив 12 років тюрми.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності