Військового медика з Львіщини нагородили медаллю за мужність

Військового медика з Львіщини нагородили медаллю за мужність

Лікар служить в одній з гарячих точок на Харківському напрямку

Військового медика Івана Мелеця, який до війни працював лікарем-анестезіологом у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова, а зараз служить в одній з гарячих точок на передовій, нагородили президентською медаллю за мужність та самовідданість під час порятунку життів.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Ще у 2009 році Іван Мелець обрав шлях військового медика. П’ять років лікар служив та набирався досвіду від військових медиків у шпиталях на Донеччині та Луганщині. Після завершення контракту встиг попрацювати два роки у цивільних лікарнях Києва та Львова. З початком повномасштабної війни він добровольцем пішов на фронт – уже капітаном медичної бригади.

«Ця війна – зовсім інше, ніж усе те, що я бачив раніше. Зараз моя бригада працює зовсім близько до лінії зіткнення, і просто де доведеться – у підвалах, закинутих хатах, бліндажах», - пояснює лікар.

У 90% його пацієнтів – мінно-вибухові, осколкові поранення. Польовий шпиталь, де служить лікар, дуже потужний: тут працюють хірурги, фельдшери, молодший медичний персонал, в мініреанімації є апарати ШВЛ з моніторами тощо. Щоб отримати для порятунку людей усе, що потрібно, команда доклала багато зусиль.

Лікар служить в одній з гарячих точок на Харківському напрямку. Він нагороджений відзнакою Командувача об’єднаних сил за героїчні вчинки у боротьбі з російськими окупантами, знаком пошани Міноборони та президентською медаллю за мужність та самовідданість під час порятунку життів.

Надаємо, зі Львівщини до наших військових на передову вирушили 24 евакуаційні автівки. Кожен транспортний засіб укомплектовували відповідно до специфіки роботи бригади, якій він дістанеться.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності