• Головна
  • Новини Львова
  • Чиновнику Львівської міської ради, якого затримали на хабарі, повідомили про підозру: деталі

Чиновнику Львівської міської ради, якого затримали на хабарі, повідомили про підозру: деталі

Чиновнику Львівської міської ради, якого затримали на хабарі, повідомили про підозру: деталі
Фото: Freepik

16 серпня правоохоронці провели обшуки в службових приміщеннях управління ЛМР

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконуючому обов’язки начальника одного із управлінь Львівської міської ради та та місцевій архітекторці. Посадовцю інкримінують вимагання та одержання хабаря, а його спільниці – пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Як стало відомо  LVIV.MEDIA з власних джерел, мова йде про тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Георгія Корнєєва.

За даними слідства, посадовець та його спільниця одержали 1 500 доларів від приватного підприємця, який хотів перепланувати помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину.

Чиновник міськради вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру. Гроші від підприємця отримував через посередницю.

Сьогодні, 16 серпня, правоохоронці завершили обшуки в службових приміщеннях управління ЛМР та за місцем проживання посередниці, в ході яких було виявлено та вилучено в повному обсязі передані грошові кошти, а також вилучено відповідну дозвільну документацію.

Наразі чиновнику-хабарнику та його спільниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч.5 ст. 27 (пособництво);

- ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою).

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про відсторонення посадовця від займаної посади, та обрання затриманим запобіжних заходів.

Нагадаємо, нещодавно у Львові затримано керівництво обласного управління Держпродспоживслужби. Пропонували щомісячно дві тис. доларів США за прикриття корупційних схем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності