• Головна
  • Новини Львова
  • Була понівечена вся верхня ліва частина тіла: у Львові медики врятували пенсіонерку, яка потрапила під потяг

Була понівечена вся верхня ліва частина тіла: у Львові медики врятували пенсіонерку, яка потрапила під потяг

Через складність травм та вік, попереду у літньої жінки тривале лікування та реабілітація

У Львові лікарі врятували пенсіонерку, яку зачепив потяг, коли вона йшла вздовж колій, аби скоротити шлях. Жінку госпіталізували з множинними переломами та забоями. Також у неї була понівечена вся верхня ліва частина тіла.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднані Львова.

До лікарні Святого Луки потрапила 79-річна львів’янка Марія. Нещасний випадок трапився, коли вона поверталася додому з дачі за містом. Тоді літня пані поспішала на потяг й щоб скоротити шлях, вирішила йти вздовж колій попри те, що це робити заборонено.

За її словами, вона була впевнена, що встигне дійти до перону. Втім, коли залишалося кілька метрів, з-за рогу виїхав потяг та зачепив жінку за рюкзак – Марію відкинуло на щебеневий насип.

Унаслідок зіткнення пенсіонерка отримала важку поєднану травму тіла – у неї була понівечена вся верхня ліва частина.

«Множинні закриті та відкриті переломи: верхніх кінцівок, ключиці, ребер та шийного хребця. Також у жінки були закрита спинномозкова травма, розрив променевого нерва та травматичне відчленування руки - ділянку її ліктьового суглобу вивернуло на 360 градусів. Фактично кінцівка трималася лише на шкірі! Припинилось її кровопостачання. Був високий ризик ампутації», — зазначили у лікарні.

Жінку терміново направили в операційну. Там їй спочатку обробили рани, а потім повернули ліктьовий суглоб у правильне положення, відновили кровопостачання, зашили розірваний променевий нерв та відновили цілісність м’язів. Завдяки цьому пенсіонерці вдалося зберегти ліву руку. Крім того, медики зафіксували переламані плечову кістку, зап’ястя, передпліччя та шийний хребець.

Після цього ще шість днів 79-річна львів’янка провела в реанімації. Після того як лікарі стабілізували її стан, медики розпочали наступний етап — відновлення цілісності ключиці. А невдовзі провели третю операцію — синтез плечової кістки.

За словами лікарів, зараз стан Марії стабільний, вона одужує. Проте через складність травм та вік, попереду в неї тривале лікування та реабілітація.

Водночас львів’янка мріє зустріти ювілей без гіпсу та милиць.

Нагадаємо, нейрохірурги Лікарні Святого Миколая видалили 15-річній дівчинці жирову пухлину у спинному мозку. Через неї в дитини боліла спина, вона мала слабкість у ногах та нетримання сечі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності