«Ігри нескорених»: двоє спортсменів зі Львова представлять Україну

Змагання відбудуться у вересні 2023 року

Двоє спортсменів зі Львова братимуть участь в «Іграх нескорених» у Дюссельдорфі. Це Павло Лучків та Володимир Гера, які пройшли український відбір й тепер готуються до міжнародних змагань.

Про це пише «Суспільне».

Павло Лучків почав займатися стрільбою у 2019 році задля спортивної реабілітації. Нині він є у складі національної збірної, яка представить Україну на міжнародних змаганнях військових та ветеранів. Раніше Павло неодноразово отримував відзнаки на змаганнях. Каже, це більше про боротьбу з собою, аніж з суперниками.

«З часом ти починаєш розуміти, що це маленький крок в твоєму житті. Це досягнення в першу чергу перед собою, коли я раніше думав, що от зайняв перше місце, то я вже «в дамках». Це не так, «в дамках» можна бути тільки перед собою, якщо тебе не гризе совість, якщо ти зробив щось, що вище, ніж коли зробив до своїх проблем», — розповідає ветеран.

За його словами, у Львові немає місця для тренування ветеранів, відтак спортсмени шукають різні локації. Для того, щоб мати місце для стабільних тренувань, чоловік облаштував спеціальний щит на своєму подвір’ї й тренується у стрільбі на 18 метрів. Спортсмен каже, бувають моменти, що хоче залишити цю справу, але не вдається.

«Тобі йде, ти кайфуєш, відволікаєшся від всяких дурниць, фокусуєшся на своїй роботі. Воно так затягує, рівень стресу збиває, зменшує, а потім годі кинути, ну бо я вже без цього не можу. То щось схоже на рибалку, але по-своєму краще», — зазначає Павло Лучків.

Водночас ще одним представником зі Львівщини на міжнародних змаганнях є Володимир Гера. Чоловік плаває та грає у теніс й жартує, що пройшов український відбір випадково, бо займається спортом для себе.

«Реєструєтесь в «Іграх нескорених», проходите змагання. Необов’язково бути спортсменом, якщо тобі це подобається, можеш спробувати. Якщо ти спортсмен, який готується довго, наприклад, в мене є мій друг Віктор Легкодух, який чемпіон минулорічних змагань, тобто він зараз в паралімпійській збірні, до спорту підходить серйозно, ці ігри дають великий спектр можливостей», — розповів Володимир Гера й додав, що налаштований на «золото».

До слова, «Ігри нескорених» відбудуться у вересні цього року.

Нагадаємо, постійний учасник змагань Ігри Нескорених та один зі стовпів ветеранського спорту в Миколаєві Олег Кравець загинув на фронті.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності