• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові звільнили від покарання продавчиню, яка торгувала сигаретами без ліцензії

У Львові звільнили від покарання продавчиню, яка торгувала сигаретами без ліцензії

сигарети
Фото: Freepik

Правоохоронці склали протокол про адмінпорушення не на власника бізнесу, а на продавця

Франківський районний суд м. Львова закрив у зв’язку з відсутністю події та складу адмінправопорушення продавчиню, яка торгувала сигаретами без ліцензії.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що жінка здійснювала продаж тютюнових виробів без наявності ліцензії у кіоску «Табакос» на вул. Г. Чупринки.

У суді адвокат обвинуваченої зазначив, що згідно з Законом працівники поліції не мають право перевіряти наявність у суб’єкта господарювання на продаж, зокрема, тютюнових виробів та приймати рішення про притягнення їх до відповідальності. Окрім того, обвинувачена не підлягає адміністративній відповідальності, оскільки є лише продавцем у кіоску, а не суб’єктом господарювання.

Відтак розглянувши матеріали справи, суд ухвалив закрити провадження у зв’язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Вилучені правоохоронцями товари суд ухвалив повернути власнику.

Нагадаємо, Мостиський районний суд Львівської області покарав пенсіонера, який придбав для продажу тютюнові вироби без марок акцизного податку з написом «For Duty Free Only». Чоловік повинен заплатити майже 100 тис. гривень штрафу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності