• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові у магазинах «Напої&Тютюн» незаконно продавали електронні сигарети: підприємцю виписали чималий штраф

У Львові у магазинах «Напої&Тютюн» незаконно продавали електронні сигарети: підприємцю виписали чималий штраф

Підприємець торгував рідинами для електронних сигарет, однак не мав на це відповідної ліцензії

Личаківській районний суд Львова оштрафував підприємця на 102 тис. грн, який продавав електронні сигарети без акцизних марок.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №463/2388/23.

Зазначається, що підприємець торгував рідинами для електронних сигарет, однак не мав на це відповідної ліцензії. Протягом липня-серпня минулого року, перебуваючи у Львові на території автостанції №6, незаконно придбав незаконно виготовлені 36 тис. електронних сигарет «ELF BAR», без марок акцизного податку.

Далі підприємець поклав придбаний товар у свій автомобіль Teslа Model S і перевіз до приміщень магазинів «Напої&Тютюн» та житлових будинків.

Під час досудового розслідування в присутності захисника було укладено угоду про визнання винуватості у вчиненому злочині.

Так, суд визнав підприємця винним у незаконному виготовленні, зберіганні, збуті або транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів. Він повинен заплатити штраф у розмірі 102 тис. гривень. Рідини для електронних сигарет суд ухвалив конфіскувати та знищити.

Також зловмисник повинен відшкодувати в користь держави 168,2 тис. грн за залучення експерта.

Нагадаємо, цьогоріч підприємців Львівщини, які продають підакцизну продукцію, оштрафували на 12,2 млн гривень. Від початку року в області податкові органи анулювали 563 ліцензії за діяльність з підакцизною продукцією. Зокрема, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями анульовано 235 ліцензії, тютюновими виробами — 186 од.,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності