• Головна
  • Новини Львова
  • Хотів відсудити в мерії гроші та повернути посаду: ексначальник «Львівелектротрансу» програв суд

Хотів відсудити в мерії гроші та повернути посаду: ексначальник «Львівелектротрансу» програв суд

Хотів відсудити в мерії гроші та повернути посаду: ексначальник «Львівелектротрансу» програв суд
Фото: Freepik

Андрій Свищо підозрюється у корупції

Колишній директор «Львівелектротрансу» Андрій Свищо програв суду касацію щодо відновлення його на посаді та відшкодуванні понад 660 тисяч гривень оплати.

Про це пише ZAXID.NET.

З липня 2019 року Андрій Свищо був начальником ЛКП «Львівелектротранс», але в липні 2021 року йому висунули обвинувачення у зловживанні службовим становищем через закупівлю електроенергії для підприємства без тендерів, що призвело до розтрати близько мільйона гривень. Однак, Львівська міська рада казала протилежне нібито ця закупівля зекономила 5,3 млн  гривень.

Втім, 26 липня 2021 року чиновника звільнили з посади директора ЛКП «Львівелектротранс». Замість нього в.о. став головний інженер підприємства Володимир Ковалів, який очолює і сьогодні.

Андрій Свищо захотів оскаржити дане рішення міської ради в суді. 28 липня 2022 року Пустомитівський райсуд визнав незаконним і скасував наказ управління транспорту про розірвання контракту з Андрієм Свищом та зобов’язав поновити його на посаді директора ЛКП «Львівелектротранс».Також суд зобов'язав управління транспорту сплатити Свищу середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 27 липня 2021 року до 28 липня 2022 року включно. А це майже 661,4 тисячі гривень. 

Втім управління транспорту оскаржило рішення Пустомитівського райсуду в апеляційному суді. 29 листопада суддя Львівського апеляційного суду рішення першої інстанції скасувала, відмовивши Андрію Свищу в задоволенні позову до міськради. Він звернувся до Касаційного суду, однак 26 квітня колегія суддів Верховного Суду в складі Касаційного цивільного суду скаргу Андрія Свища не задовольнила й лишила чинною постанову апеляційного суду. Ця постанова є остаточною й оскаржити її не можна.

Нагадаємо, у зв'язку з хворобою Вінницький апеляційний суд звільнив від довічного позбавлення волі та подальшого відбування покарання львів'янина Володимира Панасенка. Він перебував у в'язниці 16 з половиною років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності