• Головна
  • Новини Львова
  • На вулиці Бандери у Львові планують встановити острівець безпеки, пішохідний перехід та сходи

На вулиці Бандери у Львові планують встановити острівець безпеки, пішохідний перехід та сходи

Відповідне рішення ухвалили під час засідання комісії безпеки дорожнього руху 17 травня

На вулиці Степана Бандери у Львові планують встановити острівець безпеки, ще один пішохідний перехід та сходи з вулиці Професорської, що забезпечить прямий рух до транспортного хабу. Відповідне рішення ухвалили під час засідання комісії безпеки дорожнього руху 17 травня.

Про це пише Tvoemisto.tv

Голова депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич вважає, що острівець безпеки створить ще одне перехрестя, яке впливатиме на затори на цій ділянці.

«Встановлення острівця безпеки утворить ще одне перехрестя, де не буде можливості роз’їхатися. У випадку поломки трамвая на цій ділянці буде просто колапс», – пояснив депутат.

Він також зауважив, що додати ще один пішохідний перехід на цій ділянці неможливо, оскільки необхідно забезпечити відстань 5 метрів від транспортної зупинки.

«Пішохідний перехід, який хочуть додати, точно не буде на відстані 5 метрів від зупинки трамвая. Туди їздять і п'ятисекційні трамваї, і невідомо, як перехрестя планують вмістити. Окрім того, на відстані 60 метрів вже є пішохідний. Там також є схил, підпірна стінка, де хочуть встановити сходи. Тут виникає питання, як тепер вмістити туди пандус, щоб він не вилазив на велодоріжку», – каже він.

Водночас директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило повідомив, що рішення про зміну конфігурації острівця узгодили ще у 2017 році на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Він зазначив, що попри зауваження членів комісії щодо звуження проїжджої частини, ширина на цій ділянці навпаки розшириться.

«Мешканці часто паркуються посередині, між зустрічними вулицями. Тому це розширення лише провокує хаотичне паркування там. За умови, що на ділянці припаркується легкове авто, ми розуміємо, як це буде працювати за наявності острівця безпеки. Щодо утворення закоркованості на ділянці, то, зазначу, що моделювання показує, що всі ризики враховані, забезпечено відповідний радіус повороту, об’їзду громадського транспорту. Смуга руху залишиться близько 5,5 метрів у напрямку центру», – пояснив Олег Забарило.

Він також додає, що встановлення сходів від вулиці Професорської до Бандери забезпечить зручний перехід для мешканців та допоможе уникнути природних стежок на пагорбі підпірної стінки.

«Перепад висот там є достатньо невеликим і люди з метою зручності будуть спускатися по цьому пагорбу, витопчуть там стежку та перебігатимуть дорогу у невідповідному місці. Тому плануємо облаштувати сходи, пішохідний перехід з острівцем безпеки, щоб уникнути таких моментів», – каже директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Замарстинівській забудовник пообіцяв відновити озеро. Раніше у Львові містяни поскаржилися на знищену зелену зону на вулиці Замарстинівській. Зазначається, що водії перетворили газон у багнюку, яку вони розносять на тротуар.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності