Мобільний центр крові вперше виїхав на вулиці Львова

Мобільний центр крові вперше виїхав на вулиці Львова

За допомогою мобільного Центру крові у Львові забирають біоматеріал у донорів

Сьогодні, 24 травня, медичний автобус вперше поїхав на виїзд. Раніше його подарувала шведська благодійна організація.

Про це пише Tvoemisto.tv, опираючись на коментар директора Львівського обласного центру служби крові Ярослава Дяківа.

Медичний автобус обладнаний сучасним обладнанням – ваги-помішувачі, сканери, холодильники, кондиціонер тощо. Також є 4 крісла, де можна забирати кров у донорів. Бригада складається з лікаря, лаборанта та лікарів-трансфузіологів. Це перший автобус в Україні, який функціонує у Львові.

«Такий автобус потрібен, щоб на виїздах було зручніше збирати кров. Є організовані колективи з якими ми домовляємось, до яких їдемо, і збираємо кров. Раніше ми теж виїжджали машинами, але це було нерентабельно. Сьогодні автобус вперше виїхав на вул. Сяйво. Щодо майбутніх виїздів, то ними займаються волонтери, проте в нас є локації на які ми виїжджаємо», – сказав Ярослав Дяків.

Момо, що здати кров у Львівському обласному центру служби крові можна з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 14:00 на вул. Пекарська, 65. Як уточнив директор, центр завжди потребує «мінусової» групи крові. 

Нагадаємо, 22 квітня благодійна шведська фундація «Blåljus i samverkan» за сприяння БФ «Із янголом на плечі» передала для Львівщини мобільний Центр крові. Автобус, у якому одночасно можуть здати кров четверо донорів, подарував Центр крові у Стокгольмі.

Зараз цей автомобіль обслуговуватимуть 6-7 фахівців. Натомість з нового року планують сформувати для нього окрему виїзну бригаду. Її робота буде актуальною й після закінчення війни, коли продовжать реформу служби крові. Так, у районах області закриють всі пункти забору крові, а займатися цим будуть тільки центри служби крові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності