У Львові суд призначив покарання чоловіку, який вдарив ножем у шию людину

ніж

Інцидент стався на вул. Б. Хмельницького на території автовокзалу

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який з необережності вдарив ножем у шию людину. Йому призначили виправні роботи.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №466/8762/20.

Інцидент стався ще у серпні 2020 року, однак суд виніс вирок лише у травні 2023-го. Перебуваючи на території автовокзалу на вул. Б. Хмельницького у Львові, обвинувачений вступив у конфлікт з трьома чоловіками.

Підчас сутички чоловік тримав у руці ніж на який потерпілий похитнувся та напоровся шиєю. Він отримав проникаюче поранення шиї з ушкодженням м’язів і сухожиль.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю та пояснив, що перед інцидентом йшов по вул. Липинського у бік автостанції. До нього підійшли троє осіб, один з яких спочатку попросив телефон, а згодом просив прикурити. Він пояснив, що двоє інших чоловіків погрожували застосувати до нього фізичну силу.

«Потім один з вказаних осіб, як потім йому стало відомо, запропонував, якщо обвинувачений оплатить їм випивку, то вони мирно розійдуться. Обвинувачений змушений був пристати на цю пропозицію, оскільки їх погрози вважав реальними», - йдеться у судовому вироку з пояснень обвинуваченого.

Далі чоловіки пішли у неподалік розташований бар. Обвинувачений зазначив, що там потерпілий із друзями забрав у нього телефон та гаманець, після чого покинули заклад. Він пішов за ними, та вже на вулиці між ними зав’язалася сутичка, під час якої обвинувачений витягнув із задньої кишені канцелярський ніж, яким почав махати.

«Коли потерпілий підійшов ближче та нахилився, з необережності обвинувачений, що продовжував тримати перед собою ніж, зачепив його. Він не бачив куди саме було поранено потерпілого, проте спершу потерпілий присів, після чого чоловіки почали втікати», - розповів у суді обвинувачений.

Тим часом потерпілий у суді пояснив, що це обвинувачений підійшов до них та запропонував випити у закладі. Однак він не хотів розраховуватися, відтак з цього приводу почався конфлікт, під час якого, за словами потерпілого, обвинувачений захотів його вбити. Після інциденту він потрапив у медзаклад, де перебував п’ять днів у комі.

Суд розглянув матеріали справи та встановив, що саме потерпілий зі своїми знайомими не давав обвинуваченому залишити місце події. Також суд підтвердив, що чоловіки били обвинуваченого та не знайшов підтвердженню словам, що обвинувачений погрожував потерпілому.

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у завданні тілесного ушкодження середньої тяжкості з необережності. Йому призначили 1 рік виправних робіт з відрахуванням у користь держави 20% від заробітку.

Нагадаємо, нещодавно Личаківський районний суд м. Львова виніс вирок громадянину Грузії, який у Винниках вбив свого 32-річного брата. Йому призначили 8 років позбавлення волі. Чоловік зарізав свого брата та намагався приховати сліди вбивства

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності