Жорстоке вбивство у Винниках: суд посадив за ґрати грузина, який вбив свого брата

Ніж
Фото: pexels

Чоловік зарізав свого брата та намагався приховати сліди вбивства

Личаківський районний суд м. Львова виніс вирок громадянину Грузії, який у Винниках вбив свого 32-річного брата. Йому призначили 8 років позбавлення волі.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №463/10783/20.

Вбивство сталося ще у травні 2020 року, однак вирок суд виніс лише через три роки. Встановлено, що чоловік разом зі своїм братом та дружиною розпивали алкогольні напої. Коли жінка пішла спати, між чоловіками виник конфлікт під час якого обвинувачений вдарив брата гострим предметом у грудну клітку. Внаслідок удару у потерпілого виникла гостра крововтрата  у результаті якої він помер.  

У судовому засіданні чоловік своєї провини не визнав та розповів, що з потерпілим знайомі з дитинства та товаришували як брати. З 2014 року він почав проживати з дружиною в окремому будинку. У січні 2020-го брат приїхав в Україну та проживав в їх будинку в окремій кімнаті.

За словами обвинуваченого, у день вбивства вони смажили м’ясо на мангалі та розпивали алкогольні напої. Близько опівночі дружина пішла спати, а він з товаришем залишися сидіти на кухні.

«Орієнтовно через годину потерпілий одягнувся та пішов на вулицю, можливо кудись поїхав, а він заснув на дивані. Близько 02.00 год. прокинувся від шуму та побачив, що вхідні двері в будинку відчинені, а чоловік стоїть весь в крові, тримає зліва рану рукою та просить допомоги», - йдеться у судовому вироку з пояснень обвинуваченого.

Чоловік пояснив, що взяв ключі від автомобіля та відвіз потерпілого до госпіталю у Винниках, просив про допомогу та кричав, щоб викликали поліцію. Він сказав, що за декілька хвилин приїхали правоохоронці, на потерпілого тривалий час не звертали увагу лікарі, лише занесли його у приміщення лікарні та констатували смерть.

«Тривалий час потерпілому не надавали допомогу, а натомість відносно нього як водія складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, оскільки він керував в стані алкогольного сп`яніння. Просив його виправдати, оскільки не вчиняв жодного кримінального правопорушення», - йдеться у поясненнях чоловіка.

Тим часом інспектор поліції розповів, що вночі він прибув на територію госпіталю у Винниках, куди заїхав автомобіль BMW, водій якого просив про медичну допомогу. Відкривши двері автомобіля він побачив пасажира, який стікає кров’ю. Потерпілого забрали у медзаклад, звідки пізніше повідомили, що він помер. Лікар пояснив, що чоловік отримав ножове поранення та втратив багато крові.

Обвинувачений спілкувався російською мовою, деталей події не повідомляв, лише зазначив, що мав конфлікт із братом. Про поранення не розповідав нічого, уникав відповіді на запитання.

Суд критично оцінив слова дружини обвинуваченого про те, що останній не конфліктував з потерпілим. Зокрема, у телефонній розмові зі знайомою загиблого та родич обвинуваченого свідомо припускали можливість вбивства чоловіком. Також суд звернув увагу на характер чоловіка.

«Поведінка обвинуваченого в ході судового розгляду свідчить про його запальний та агресивний характер, що могло призвести до суперечки та конфлікту між ним та потерпілим», - йдеться у вироку.

Також встановлено, що чоловіка могли вбити одним із ножем, які вилучили у будинку. Зокрема, чоловік зазначав, що перед інцидентом вони готували їсти й користувалися ножами, однак ні на одному із ножів не виявили, ні крові, ні будь-яких слідів рук. Попри це, на іншому посуді у будинку сліди рук були.

Також суд встановив, що чоловіка вбили у будинку. Власне, жінка обвинуваченого плуталася у показах. Спочатку вона повідомила працівникам поліції, що чула крики у будинку та шум автомобіля, однак у судовому засіданні вона сказала, що чула лише шум автомобіля.

Обвинувачений не зміг пояснити яким чином сліди крові були наявні у кімнатах та на килимку душової кабіни. Також у будинку була протерта підлога, що може означати те, що чоловік намагався прибрати. Серед іншого, правоохоронці спростували слова обвинуваченого, що потерпілий був поранений на вулиці.

«Показання обвинуваченого про те, що потерпілий прийшов з вулиці до будинку поранений, спростовуються наведеними вище доказами. Так, на камерах, яка охоплює ділянку, що веде до будинку (вулиця тупикова) не зафіксовано, щоб по вулиці проходив потерпілий. Сліди крові виявлені на подвір’ї лише від місця де стояв автомобіль до будинку та в приміщенні будинку, тобто потерпілий не міг отримати ушкодження за межами будинковолодіння», - йдеться у вироку.  

Розглянути матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у вбивстві. Йому призначили 8 років позбавлення волі. Також з нього стягнуть 62,5 тис. грн на залучення експертів.

Нагадаємо, раніше суд у Львові суд виніс вирок чоловіку, який зґвалтував, пограбував та жорстоко вбив неповнолітню дівчину у лісопосадці поблизу Львова. Потерпіла отримала численні розриви та крововиливи, які призвели до травматичного шоку та смерті. Чоловіку призначили 15-ть років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності