• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові переселенець з Маріуполя створює сувеніри з трофейної техніки й збирає гроші на ЗСУ

У Львові переселенець з Маріуполя створює сувеніри з трофейної техніки й збирає гроші на ЗСУ

У Львові переселенець з Маріуполя створює сувеніри з трофейної техніки й збирає гроші на ЗСУ

Чоловік вже зібрав кошти на пікапи та дрони для українських захисників

У Львові Сергій Науменко з Маріуполя створює брелоки з частин трофейної техніки, які залиті епоксидною смолою. Ці сувеніри розігрують та продають, а гроші скеровують для Збройних Сил України.

Про це пише «Суспільне».

За фахом Сергій – теплоенергетик. Під час навчання він захопився створенням виробів з епоксидної смоли. Проте після початку повномасштабного вторгнення чоловік виїхав з рідного міста.

Спочатку він подався до Дніпра. Натомість згодом з сім’єю переїхав до Львова. Тут Сергій одразу ж почав шукати обладнання, щоб продовжувати займатись улюбленою справою.

«Київський журналіст, воєнний кореспондент Дмитро Шуклінов, він мене знайшов ще влітку, шукав майстра по заливці смолою. У Львові тут зустрівся з другом цього Дмитра, він мені передав перші шматки від ЗРК «Оса» і попросив зробити 10 кулонів. Я кажу, я зроблю 20 з того, все порозбивав в силіконові форми, позаливав, зробив брелоки. Всім все сподобалось, зібрали тисяч 500 і купили три пікапи», — розповідає Сергій Науменко.

Розігруючи власні вироби, Сергій зібрав гроші на дрон для брата своєї дружини, який зараз воює на передовій. Наразі ж майстер збирає кошти на ще один дрон.

Нагадаємо, перукарка з Маріуполя Олена Бикова безкоштовно стриже вимушених переселенців у Сколе, що на Львівщині. Ці послуги вона надає у місцевому штабі гуманітарної допомоги.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності