• Головна
  • Новини Львівщини
  • Евакуація із зони бойових дій та волонтерство: на Львівщині оселилися сім'ї військових, які воюють на сході України

Евакуація із зони бойових дій та волонтерство: на Львівщині оселилися сім'ї військових, які воюють на сході України

Евакуація із зони бойових дій та волонтерство: на Львівщині оселилися сім'ї військових, які воюють на сході України

Заклад у селі Верхнє Синьовидне приймає родини військовослужбовців з березня минулого року

Вісім сімей військовослужбовців, які виїхали із зони бойових дій, зараз живуть у селі Верхнє Синьовидне, що на Львівщині. Їхнім прихистком став центр, де раніше оздоровлювались та відпочивали діти.

Про це пише «Суспільне».

Надія Приходько приїхала з Сіверська Донецької області, що за 30 кілометрів від Бахмута. Торік у травні через сильні обстріли жінці з родиною довелось евакуюватись. Тепер вона живе у Верхньому Синьовидному.

«Ми виїхали, бо поряд з нами був садочок і попало дві ракети. В нас повилітали вікна, скло з вікон і дверей. А на другий день, 7 травня, ми виїхали. Сюди приїхали 9 травня», — ділиться спогадами жінка.

Сина Надії мобілізували. Зараз вона разом з іншими переселенками волонтерить. Каже, що навчилася плести маскувальні сітки.

«А що сидіти. Сидіти теж тяжко, нічого не робити. Так що як можемо, так і допомагаємо», — розповідає Надія.

Заклад приймає родини військовослужбовців з березня минулого року. На початку там проживало сто вимушених переселенців, зараз — двадцять. Переважно це родини, які втратили житло, і їм нікуди повертатись. Координує переселенців Галина М’якшила, яка теж з початком повномасштабної війни виїхала на Львівщину з Києва.

«Волонтери допомагають нам усім і продуктами. Зараз трішки менше, бо на фронт треба. Але і нам привозять, і нам вистачає. Самі собі готуємо, самі за собою прибираємо, все самі робимо», — розповідає Галина М'якшила.

Загалом заклад, який приймає вимушених переселенців, став прихистком для близько трьох сотень людей.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало про вчительку трудового навчання Олену, яка працювала у школі № 12 у Бахмуті Донецької області. Зараз вона все ще працює там попри те, що приміщення вже немає.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності