• Головна
  • Новини Львова
  • До Львова приїхав посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні: про що домовились

До Львова приїхав посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні: про що домовились

До Львова приїхав посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні: про що домовились

Під час зустрічі домовилися, зокрема, про реалізацію нових благодійних проєктів на Львівщині

До Львова приїхав  Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне.

На зустрічі з головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким обговорили подальшу співпрацю в умовах війни, зокрема у сфері соціального захисту населення.

Домовилися, що Орден підтримає нас у навчанні психологів, адже багато людей потребують фахової допомоги і критично важливо надавати її правильно; реконструкції медзакладів області. У нас чудові фахівці, але зважаючи на кількість людей, які тепер живуть в області, лікарні потребують розширення потужностей

Максим Козицький, голова Львівщини

Під час зустрічі домовилися, зокрема, про реалізацію нових благодійних проєктів на Львівщині.

⚡️ Ексклюзивне інтерв’ю Надзвичайного і Повноважного Посла Мальтійського Ордену в Україні сайту LVIV.MEDIA.Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне зустрівся з Максимом Козицьким, головою Львівської області.Журналіст LVIV.MEDIA після зустрічі поставив Послу запитання про співпрацю між Орденом та Львівщиною, допомогу українцям і обрання нового Великого Магістра. Більше дивіться в нашому ексклюзиві.

Posted by LVIV.MEDIA on Wednesday, May 3, 2023

Представники Суверенного Мальтійського Ордену надають допомогу Україні практично від перших днів війни. Зокрема, опікуються прихистками для переселенців, забезпечують гаряче харчування для біженців на вокзалах і в пунктах перетину кордону, організовували численні пункти надання психологічної допомоги.

Представники ордену також передали колісні крісла для пацієнтів лікарень та реабілітаційних центрів Львівщини, а також реанімобілі, обладнані за європейськими стандартами для роботи з потерпілими.

Мальтійська служба допомогла з реалізацією масштабного проєкту облаштування місць тимчасового проживання для ВПО у Самборі, в якому знайдуть свій прихисток 105 внутрішніх переселенців.

До слова, зараз на території Львівської області перебуває близько 240 тис. внутрішньо переміщених осіб, із них близько 68 тис. - діти.

Довідково:

Мальтійський орден — католицький чернечий орден хрестоносців-госпітальєрів, заснований 1099 року в Єрусалимському королівстві.

Орден є суверенним суб'єктом міжнародного права і підтримує дипломатичні стосунки з більш ніж 100 державами. В 58 країнах Орден має власні структури, і більш як 120 країнах Орден активно займається гуманітарною діяльністю. В 9 міжнародних організаціях (наприклад: ООН, ЄС, ЮНЕСКО, Рада Європи, WHO i UNHCR) Орден має дипломатичні представництва.

Гасло Ордену - «Захист віри та служіння бідним».

Нагадаємо, 24 квітня у Львівську область завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Харш Кумар Джейн. Очільник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся із послом, щоб поговорити про кілька напрямів спільної діяльності. Зокрема, освіта, медицина та інвестиції у Львівщину.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності