Посол Британії у Львові та прихисток для 50 сімей переселенців: Козицький про головне за добу

Посол Британії у Львові та прихисток для 50 сімей переселенців: Козицький про головне за добу

У Львові благодійники організували гру в шахи

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів ключове з життя Львівської області за останню добу.

Про це він написав у Telegram-каналі.

Повітряних тривог на Львівщині не було.

Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 48 людей.

До Перемишля зі Львівщини потягами вирушила 1361 особа.

Напередодні у Львові Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс ознайомилась з роботою хабу «ВОНА». Цей проєкт спрямований на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику. У цьому просторі жінки можуть безкоштовно отримати індивідуальні консультації кар’єрних радниць, допомогу з пошуком роботи або започаткування власного бізнесу, підтримку психологинь.

Понад 50 сімей з числа вимушено переміщених осіб, які знайшли прихисток на Стрийщині, отримали допомогу від благодійного фонду «NEEKA» у межах співпраці з консультативно-координаційним центром при Стрийській РВА. Для ВПО надали постіль, подушки, розкладні ліжка, матраци, ковдри, пледи, гігієнічні набори, кухонний посуд.

Ще 7 шкільних автобусів поїхали у Новояричівську, Оброшинську, Дрогобицьку, Перемишлянську, Стрийську та Сколівську громади. Нові автобуси слугуватимуть замість тих, які громади віддали на потреби ЗСУ або тих, які потребують заміни через тривалий термін експлуатації. Загалом 126 «школяриків» Львівська ОВА закупила централізовано за кошти обласного бюджету, співфінансування територіальних громад та залишкові кошти освітньої субвенції. Виробляють автобуси поступово – відповідно до ситуації у державі.

Три генератори, потужністю 68 кВт, надав проєкт USAID «ГОВЕРЛА» для Бродівської громади.

На Самбірщині у Стрілківській територіальній громаді реалізовують українсько-швейцарський проєкт «Діємо для здоров‘я». В його межах для «первинки» за грантові кошти закупили автоматичний аналізатор крові, медичне обладнання і медикаменти, запровадили гаряче шкільне харчування у школах громади, придбали пароконвектомат для школи у селі Головецько, доповнили бібліотеку.

У середу, 29 березня, у Львівському палаці мистецтв проведуть сеанс одночасної гри в шахи за участю міжнародних гросмейстерів.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало про головні новини Львівщини за минулу добу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності