• Головна
  • Новини Львова
  • 15-річна львів’янка здобула першу для України медаль на юніорському чемпіонаті світу з фехтування

15-річна львів’янка здобула першу для України медаль на юніорському чемпіонаті світу з фехтування

15-річна львів’янка здобула першу для України медаль на юніорському чемпіонаті світу з фехтування

8 квітня юна львів'янка побореться за медаль чемпіонату світу серед кадеток

Україна здобула першу нагороду на юніорському чемпіонаті світу-2023 з фехтування Болгарії. Дебютну медаль на турнірі у Пловдиві завоювала 15-річна львів’янка Анна Максименко.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

Змагання розпочались ще 1 квітня, втім першу медаль збірна України здобула лиш на сьомий день турніру.

На шляху до нагороди Анна Максименко здобула п'ять перемог у шести матчах, а своєї першої поразки в індивідуальній сітці 15-річна шпажистка зазнала у півфіналі. Львів’янку перемогла Аліція Клашік, чемпіонка світу серед кадетів в особистому заліку 2021 року та чинна чемпіонка Європи серед юніорів у команді.

Проте попри поразку у півфіналі Анна Максименко показала найкращий результат України на нинішньому турнірі. Крім цього, медаль ЮСЧ-2023 з фехтування є першою в індивідуальному заліку серед дівчат, починаючи з 2015 року.

Додамо, що у суботу, 8 квітня, юна львів'янка побореться за медаль чемпіонату світу серед кадеток. Торік вихованка Зоряни Семеряк та Андрія Орліковського здобула «срібло» серед спортсменок цієї вікової групи.

Нагадаємо, вихованці Дрогобицької ДЮСШ імені Івана Боберського дебютували на X Міжнародному турнірі зі спортивної акробатики, який відбувався у Кракові. Спортсмени здобули «золото», «срібло» та «бронзу».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності