• Головна
  • Новини Львова
  • Лікарка у Львові за 8 тисяч доларів «допомогла» військовому з групою інвалідністю на МСЕК: нові подробиці

Лікарка у Львові за 8 тисяч доларів «допомогла» військовому з групою інвалідністю на МСЕК: нові подробиці

долар

Спочатку лікарка вимагала у чоловіка 10 тис. доларів

Лікарку-рентгенолога Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Ю. Липи покарали за вимагання 8 тисяч доларів хабаря в учасника бойових дій за позитивний висновок МСЕК.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №464/233/22.

Як зазначається в матеріалах справи, обвинувачена, коли була лікарем-рентгенологом і була у відпустці по догляду за дитиною, у жовтні 2020 року під час зустрічі з учасником бойових дій запропонувала за 10 тисяч доларів вплинути на членів Регіональної військово-лікарської комісії та медико-соціальної експертної комісії №1КЗ ЛОР «Львівський обласний центр медико-соціальної експертизи».

Жінка обіцяла оформити відповідні документи на повторне встановлення ІІІ групи інвалідності, у зв`язку із захворюванням, пов`язаним із захистом України. Це б дало змогу чоловіку отримати одноразову грошову допомогу.

Надалі під час зустрічі з чоловіком у ресторані «Батярський двір», вона «зменшила» суму хабаря до 8 тисяч доларів.

1 червня 2021 року у власному помешканні вона отримала від чоловіка гроші, яку він, за вказівкою лікарки, поклав на комод у спальній кімнаті. У суді жінка свою вину у вчиненні злочину не визнала та відмовилась від пояснень.

Чоловік зазначив, що проходив військову службу за мобілізацією у Збройних силах України. 8 липня 2014 року під час виконання бойового завдання він отримав контузію. Надалі лікувався, а у 2015 році отримав ІІІ групу інвалідності. Лікувався в Харкові, Києві, Ірпені, а згодом у Львові. У 2021 році йому було повторно встановлено інвалідність ІІІ групи, у зв`язку із захворюванням пов`язаним із захистом Батьківщини строком на два роки.

Для цього він у 2020 році звернувся щодо скерування його документів для розгляду військово-лікарською комісією, але йому відмовили та рекомендували звернутись до лікарки-рентгенолога «як спеціаліста, яка може допомогти вирішити це питання, оскільки він самостійно не зможе цього зробити».

Вона сказала прийти до неї додому, взявши із собою усі наявні в нього документи щодо участі в АТО, а також медичні документи, на підставі яких йому раніше надавалась ІІІ група інвалідності. В середині серпня 2020 року він передав їй усі зазначені документи.

У жовтні 2020 року він знов зустрівся з нею біля її будинку, де обвинувачена повідомила, що йому може бути повторно встановлено відповідну групу інвалідності. За це необхідно передати 10 тисяч доларів хабаря.

Він погодився на умови та вони домовились, що обвинувачена заплатить власні кошти, а він їй поверне коли отримає одноразову грошову допомогу. Після цього його питання почало вирішуватись дуже швидко, хоча він не подавав документів, жодного разу не лежав в медичному закладі, а всі виписки про його лікування обвинувачена робила сама.

25 березня 2021 чоловік звернувся із заявою до правоохоронних органів, щоб викрити лікарку.

14 березня 2023 року Сихівський районний суд міста Львова визнав її виною у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України призначивши покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщини судитимуть лікаря-психіатра, який вимагала хабар у військовослужбовця. Розслідуванням встановлено, що у медзакладі обвинувачена вимагала та одержала від свого пацієнта — діючого військовослужбовця ЗСУ — 0 доларів хабаря за видачу медичної довідки, а саме виписного епікризу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності