• Головна
  • Новини Львівщини
  • Пропонували євро прикордонникам: у пункті пропуску на Львівщині затримали двох людей, які хотіли дати хабаря

Пропонували євро прикордонникам: у пункті пропуску на Львівщині затримали двох людей, які хотіли дати хабаря

Пропонували євро прикордонникам: у пункті пропуску на Львівщині затримали двох людей, які хотіли дати хабаря
Фото: pexels

Хабародавців прикордонники передали правоохоронцям

У серед ввечері, 8 березня, прикордонники Львівського загону викрили двох громадян, які шляхом підкупу намагались незаконно перетнути українсько-польський кордон.

Про це 9 березня повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У пункті пропуску «Шегині» 41-річний уродженець Харкова під час проходження контролю надав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. У документах було зазначено, що українець не придатний до служби та виключений з військового обліку.

Однак під час перевірки документів інспектори виявили, що документ — підробка. Прикордонники повідомили правоохоронців про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Проте викриття чоловіка не зупинило. Отримавши відмову у перетинанні кордону він запропонував прикордонникам хабар в розмірі 700 євро.

Крім цього, 9 березня вранці, на виїзд до Польщі приїхав мікроавтобус «Мерседес» під керуванням 57-річної жительки Тернопільщини.

Під час огляду мікроавтобуса української реєстрації прикордонний наряд виявив знищення ідентифікаційного номера в місці передбаченому виробником. Під вивчення документів на авто, встановлено, що відмітка про відсутність або заміну VIN-коду — відсутня.

До правоохоронних органів направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 290 ККУ «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу».

Аби «вирішити питання» щодо безперешкодного перетину державного кордону жінка запропонувала хабар у сумі 200 євро, на що отримала відмову.

За цими фактами поінформовано співробітників Нацполіції. Відповідальність за дані правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Хабародавців прикордонники передали правоохоронцям.

Нагадаємо, раніше прикордонники у пункт пропуску «Шегині» затримали ухилянта-хабародавця з Луганської області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності