• Головна
  • Новини Львова
  • Забирав останні гроші у пенсіонерів: у Львові поліцейські викрили шахрая-рецидивіста

Забирав останні гроші у пенсіонерів: у Львові поліцейські викрили шахрая-рецидивіста

Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення

У Львові затримали 39-річного шахрая із Запоріжжя. Викрити зловмисника вдалося завдяки камерам відеоспостереження.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Так, 21 березня до поліції звернулася 67-річна львів’янка, яка повідомила, що невідомий чоловік незаконно заволодів її грошовими коштами. Як встановили правоохоронці, на стаціонарний телефон до потерпілої зателефонував невідомий чоловік й розповів, що її донька потрапила в ДТП, перебуває у реанімації та терміново потребує коштів на лікування. Відтак жінка в під’їзді свого будинку передала зловмиснику усі свої збереження – 700 доларів та 5 тисяч гривень. Проте згодом вона зрозуміла, що її ошукали.

Натомість поліцейські вивчили відео з камер спостереження й невдовзі встановили особу зловмисника. Ним виявився неодноразово судимий за майнові злочини 39-річний мешканець Запоріжжя, який тимчасово проживає у Львові.

Водночас з’ясувалося, що нещодавно у такий самий спосіб зловмисник ошукав літнього львів’янина, який передав йому 12 тисяч гривень «на лікування родича після ДТП».

За обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення. Наразі триває досудове розслідування.

«Якщо до вас телефонують невідомі  та вимагають гроші на лікування ваших родичів, насамперед, зателефонуйте тому, про кого йдеться, та з’ясуйте, чи це правда. Ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші», - закликають поліцейські, додавши, що якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно потрібно звернутися на оперативну лінію 102.

Нагадаємо, нещодавно у Львові викрили 33-річного місцевого жителя, підозрюваного у скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах шляхом службового підроблення та зловживання повноваженнями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності