Куди піти у Львові 17 березня: афіша подій

Куди піти у Львові 17 березня: афіша подій

Опера «Дон Жуан» для дорослих та вистава для дітей «Привид замку Кентервіль» - події у театрах Львова у п’ятницю, 17 березня.

У п’ятницю, останній день робочого тижня, у Львові відбудеться чимало цікавих подій. LVIV.MEDIA підібрало декілька, для дітей та дорослих, щоб завершити тиждень цікаво.

Шевченківський концерт

У п’ятницю, 17 березня, о 14:00 відбудеться концерт вокально-хорового ансамблю «Евфонія» студентів освітньої програми «Хорове диригування» кафедри музикознавства та хорового мистецтва ЛНУ ім. Івана Франка, а також читців-акторів – студентів кафедри театрознавства та акторської майстерності ЛНУ ім. Івана Франка.

У концерті прозвучать твори Тараса Шевченка покладені на музику А.Вахнянина, Ю.Щуровського, А.Штогаренка, Г.Гладкого, К.Борисюка, Я.Барнича, В.Главача, Я.Степового, Д.Крижанівського.

Усіх запрошують на концерт у Меморіальний музей Станіслава Людкевича - дім в якому жив та творив маестро в останні роки життя. Він розташований за адресою Людкевича, 7.

Вистава для дітей «Привид замку Кентервіль»

У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва 17 березня о 12:00 відбудеться музична вистава за оповіданням «Кентервільський привид» Оскара Вайлда.

Вистава розрахована на дітей віком від 7-ми років. Триватиме вона 1 год 40 хв.

Вистава «Шахрайки»

У театрі імені Марії Заньковецької завтра, 17 березня, відбудеться вистава «Шахрайки». Творці вистави розкривають сюжет:

«Оля і Жулька звичайні дівчата, що мешкають на квартирі з господинею. Їх проблеми стандартні як у всіх: пошуки вигідної роботи, кредити, безгрошів’я та борг за кімнату.  Безвихідь та депресія гарантована. Не для цих дівчат. У них є план, а допоможе у розв’язанні проблеми оголошення в інтернеті. Щоправда, щоб з’явилися гроші, у валюті, та ще й від мільйонерки з Америки, потрібно стати «нетрадиційною парою». План готовий, фото зроблено, але щось пішло не так… Хто ж знав, що пані з-за океану на власні очі захоче побачити пару і вже зовсім скоро. Що робити? Признатися у всьому чи ще більше навигадувати. Олька і Жулька не шукають легких шляхів….»

На виставу запрошують 17 березня на 18:00.

«Дон Жуан»

У Львівському оперному театрі завтра, 17 березня, відбудеться опера на 2-і дії «Дон Жуан».

Одна із найвідоміших опер В. А. Моцарта «Дон Жуан» у режисурі Василя Вовкуна захоплює глядачів cучасним прочитанням відомого твору.

Легенда про ловеласа, гріховність та розплату, постає у реаліях сьогодення. Опера виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Середньовічна іспанська легенда про «покараного розпусника», спокусника жінок Дон Жуана, є одним з найпопулярніших сюжетів в історії світового театру. Вона лягла в основу безлічі театральних вистав - драматичних, музичних, народних, лялькових, хореографічних. У рік створення моцартовского шедевра тільки в Італії йшло відразу кілька оперних вистав на той же сюжет.    Історія Дон-Жуана дала Моцарту привід для постановки проблеми особистості. Його Дон-Жуан - це втілення безрозсудної відваги, кипучої енергії, незнищенного оптимізму і любові до життя. Саме в життєлюбності закладено головний секрет чарівності цього героя. Однак його егоїзм, зневага до законів честі і моралі стають джерелом нещастя для всіх, кого зустрічає Дон-Жуан на своєму шляху. Композитор підкреслив подвійність, суперечливість Дон-Жуана. Це не просто «покараний розпусник», як в більшості присвячених йому творів, а сильна особистість, яка живе за своїми власними законами.

Нагадаємо, у Львові збирають гроші на «підвішені» квитки у кіно для переселенців. Хочуть викупити цілу залу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності