• Головна
  • Новини Львова
  • Помітила комуністичні прапори: у Львові жінка викликала поліцію на знімальний майданчик

Помітила комуністичні прапори: у Львові жінка викликала поліцію на знімальний майданчик

Помітила комуністичні прапори: у Львові жінка викликала поліцію на знімальний майданчик

Зйомки відбувалися у палаці Сапіг, що є пам'яткою архітектури

У Львові,15 березня, на знімальний майданчик фільму «Лемик. Постріл в обороні мільйонів» пильна львів’янка викликала поліцію.

Про це у Facebook повідомив історик Микола Посівнич.

Львів’янка, яка проходила повз місце зйомок фільму, помітила, як на будівлях розвішують комуністичні прапори.

«Під час процесу фільмування «Лемик. Постріл в обороні мільйонів» свідомі громадяни викликали поліцію за вивішування комуністичних прапорів... Дякуємо всім за уважність. Чекаємо всіх на кінопрем'єру... », – написав Микола Посівнич.

На опублікованих фото видно червоний прапор, табличку «Консульство СССР у Львові» і вивіску, на якій написано – «Хай живе велика Батьківщина – Союз Радянських Соціалістичних Республік».

У патрульній поліції Львівської області розповіли, що правоохоронців викликала жінка, яка проходила повз. Вона повідомила, що на вулиці Коперника розвішують комуністичну символіку. Поліцейські виїхали, щоб з'ясувати всі обставин. На знімальному майданчику їм сказали, що сцену вже зняли і комуністичну символіку прибирають.

Зйомки відбувалися у палаці Сапіг, що є пам'яткою архітектури. Зараз там працює Українське товариство охорони пам'яток історії та культури.

Фільм «Лемик. Постріл в обороні мільйонів» заснований на реальних подіях. В основі стрічки – історія, що сталась у Львові у 1933 році. Автором ідеї фільму є отець Михайло Греділь.

Головний герой – 18-річний юнак Микола Лемик, уродженець Перемишлянщини, студент Львівського університету, один із найкращих бійців ОУН. Микола виділявся приємною зовнішністю, був вправним стрільцем, хоч і шульга, але наполегливість і вправність робили його винятковим агентом під керівництвом самого референта Крайової екзекутиви ОУН – Романа Шухевича. Саме на долю Лемика випала одна із найгучніших акцій ОУН. У червні 1933 року керівництво Організації українських націоналістів прийняло рішення привернути увагу світової спільноти до трагедії Голодомору, що вирувала у цей час в Україні.

Нагадаємо, на міжнародному кінофестивалі в Іспанії львів’янка презентувала фільм про війну

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності