• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові діяло угруповання, яке патрулювало вулиці, здирало гроші з людей і погрожувало розправами

У Львові діяло угруповання, яке патрулювало вулиці, здирало гроші з людей і погрожувало розправами

злодій
Фото: Freepik

Одного з учасників судили у Личаківському районному суді Львова

Личаківський районний суд м. Львова звільнив від покарання учасника незаконної злочинної організації.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №463/1483/23.

Зазначається, що обвинувачений увійшов до складу незаконної злочинної організації у червні 2022 року. Там ще перебувало восьмеро осіб, серед яких один неповнолітній.

Члени угруповання готували крадіжки, злочини проти громадського порядку та моральності.

Так, 20 липня минулого року, організатор схеми, як зазначається у судовому вироку, отримав інформацію від працівників поліції, що в одному із будинків на вул. Пасічній було скоєно домашнє насильство.

Угруповання вирушило за вказаною адресою. Після того, як працівники поліції поїхали, зловмисники вивели на вулицю чоловіка та почали бити.

Також підозрюваним інкримінують незаконне патрулювання територій Личаківського району Львова.

Окрім того, через деякий час зловмисники під вигаданим приводом призначили зустріч ще одному потерпілому у справі. Застосовуючи психологічний тиск, вони почали вимагати у чоловіка 30 тис. грн. Зокрема, попросили потерпілого запаркувати автомобіль його Lada Priora на АЗС та віддати їм техпаспорт на авто та ключі. У випадку, якщо потерпілий не віддасть їм гроші, зловмисники погрожували продати авто по запчастинах.

Потерпілий гроші віддав двома частинами. Під час передачі останньої суми зловмисники віддали чоловіку автомобіль, техпаспорт та документи, після чого незаконна діяльність організації була припинена правоохоронними органами.

Між сторонами провадження було підписано угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд.

Учасника злочинної організації визнали винним у сприянні та проведенні або участі у злочинному зібранні, хуліганстві та примушуванні до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань.

Йому призначили покарання у виді пяти років позбавлення волі. Втім, суд звільнив його від відбування покарання, призначивши два роки випробувального терміну.

Нагадаємо, Личаківський районний суд Львова виніс вирок шахраю, який разом зі спільниками видурював у старших людей гроші. Чоловік, за попередньою змовою з  іншими особами, видурив у жінки похилого віку 400 дол. та 200 євро. Зокрема, один з учасників злочинної схеми подзвонив жінці та повідомив неправду про те, що її онучка потрапила у ДТП та їй потрібні кошти на операцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності