Батареї у помешканнях львів’ян стануть холоднішими

Батареї у помешканнях львів’ян стануть холоднішими

У тих будинках, які мають індивідуальний тепловий пункт (ІТП), регулювання відбувається автоматично

Подачу опалення у помешкання львів’ян зменшать відповідно до температури зовнішнього повітря.

Про це пише «Львівський портал», посилаючись на повідомлення від пресслужби Львівської міської ради.

За прогнозами синоптиків, 10 березня температура повітря у Львові підніметься до +14-16˚С. З огляду на це температуру теплоносія, що подається до будинків, зменшать, а об’єкти теплопостачання (котельні, ЦТП) працюватимуть за пониженими параметрами.

Як наголошують тепловики, у тих будинках, які мають індивідуальний тепловий пункт (ІТП), регулювання відбувається автоматично. Натомість, де немає ІТП, можна закрити засувку – закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Але робити це має визначена відповідальна особа.

«Зважаючи на погодні умови, сьогодні наші котельні працюватимуть на понижених параметрах. Однак, наголошуємо, що мова не йде про завершення чи призупинення опалювального сезону, лише про регулювання подачі теплоносія відповідно до температури зовнішнього повітря. Повністю зупиняти подачу тепла не будемо, бо вже на вихідних буде холодно, і наразі не прогнозують стабільної теплої погоди», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

За інформацією тепловиків, мешканці самі можуть регулювати подачу тепла в помешканнях. 98% будинків мають будинкові прилади обліку, що дозволяє регулювати подачу тепла безпосередньо у будинку й економити кошти. Найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Робити це потрібно в такий спосіб:

  • при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6-8˚С – повністю перекривають подачу теплоносія на будинок (перекривають тепловий лічильник або запірно-регулюючу арматуру на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);
  • при зниженні температури зовнішнього повітря нижче +6-8˚С подачу теплоносія відновлюють.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа, визначена мешканцями будинку. Найкраще, якщо ця особа живе в цьому ж будинку.

Часткове перекриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) є неприпустимим.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 березня, у Львові та області очікують потепління та слабкий туман. Погоду в цей день визначатиме теплий сектор циклону над північчю Західної Європи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності